Siellähän on Parikan Hanna!

Kävi valtava tuuri! Kaverini ja sattumoisin myös ammattiratsastaja Hanna Parikka tuli piipahtamaan Suomessa ja ehdotteli, että nähtäisiin. Tottahan toki! Ei kahta kysymystäkään. Kun vielä saatiin treffit sovittua tallille niin, että Hannalla oli ”ihan sattumoisin” ratsastuskamat mukanaan, ei onnestani puuttunut enää mitään.

Ensireaktio: ”Onhan se aika paksu,” johon kiirehdin sanomaan, että se on siis itse asiassa laihtunut. (Miten helvetin lihava se onkaan ollut?)

Sitten: ”On se kivan lungi ja kiltti.” Niin on! Se rakastaa kaikkia: koiria, ihmisiä, toisia hevosia. Ruokaa.

Vähänpä tiesi Hilppa siinä vaiheessa mihin joutuu.

Hanna hyppäsi selkään ja totesi vaan, että ”mulla on aika kova jalka” ja meinasi sillä, että nyt saa lihapulla kyytiä. Näin kävi. Alkuun Hilppa tyytyi viskomaan päätään (tietty), mutta sitten näimme myös jokusen pienen rodeonkin. Hilppaa vitutti. Valitettavasti minua nauratti, mutta kun ne oli niin suloisia siinä. Hilppa-parka yrittää paeta, kun selässä on ihminen, joka tietää mitä haluaa. Raippaa ei edes ollut, ja silti se suuttui. Noooo, aikansa rempoiltuaan yhteinen sävel löytyi, ja piru vie, että pieni hevonen näytti hyvältä! Siellä se paino menemään pylly vipattaen.

Viipoti, viipoti.

Raipati, raipati.

Laukkaa parivaljakko meni melko kovaakin. Sitä oli ihana seurata. Ei pelkästään siksi, että pystyin lähes näkemään kuinka pieni hevoseni laihtui, vaan myös siksi, että Hilpan laukka näytti oikeasti HYVÄLTÄ.

Hilberger oli pikkuisen hiestynyt rupeaman jälkeen, ja kaavailin lykkääväni sen kävikseen kuivumaan. Mitä vielä! ”Nyt olis järkevää, että tulisit itse selkään, niin tuntisit miltä se tuntuu. Ei tuu niin suurena sokkina huomenna.” Mitä hittoa, jouduin siitä sitten laittamaan vehkeet päälle ja kokeilemaan itse. Hävetti toki jo etukäteen. Kaikesta huolimatta rupeama menikin aika kivasti, kuulkaa! Ravia PERIKSESSÄ ja laukkaa sivistyksessä! OOOOOO! Niin siistiä!

Ja mikä ihaninta, kuulin lopuksi Hannan suusta ne kauneimmat sanat: ”Voisin mennä ens viikolla Hilpalla parina päivänä peräkkäin, niin saatais jotain pysyvää aikaseksi.” TERVETULOA VAAN! Tais just muodostua vappusuunnitelma.

Voitto!