dsc_5754-mini

Nimensä veroinen Pullukka. Kuva: Mari Stendahl-Juvonen

Lapseni oli perjantaina ratsastamassa heti koulun jälkeen. Hän soitti tallilta seuraavanlaisen infopuhelun: ”Äiti, sun hevonen on ihan järjettömän lihava.” No shit, Sherlock! Jännästi se on mun hevonen nyt kun se on lihava. Silloin kun se saavuttaa metrin luokassa viidennen sijan, se on meidän hevonen. No mutta tottahan se on, paksu mikä paksu. En ole vielä ihan varma millä keinoin saan asian kuriin, mutta tiedostettu on. Onkohan Jutta Gustafsbergillä (tai vaikka Urpilaisella, ihan sama mulle) hevosille mitään laihdutusohjelmaa?

Keskiviikkona Pullukalla kävi hieroja/akupunkkari/osteo/younameit. Samainen Jaanus Nogene, jonka olenkin jo esitellyt. Hän kävi Pullukan läpi ja tuumasi, että pientä ylirasitusta oikeassa kainalossa, lihas jumissa. Siitä sitten arpomaan johtuuko se kantamastaan ylipainosta, hyppäämisestä vai mistä. Ei ole kuulemma vielä akuutti hädän paikka, ainoastaan lihaksen junttura, joka häviää hoitamalla. Sopivasti olimmekin päättäneet jo, että pidetään Puldella hyppylomaa joulukuu.

No sitten nämä ruoka-asiat. Pullukka on nyt asunut kuukauden tallissa, jossa on vapaa heinä. Räjähtämisvaaraa on estänyt toistaiseksi vain se, että kaksi muuta tarhakaveria eivät ole päästäneet Pullukkaa ns. isojaolle. Pulde on joutunut närkkimään muruja maasta. Toisinaan sitten toinen koulukiusaajista on ollut päivällä poissa, ja silloin Pullukka on päässyt mukaan ahmimiskerhoon. Ja tulokset näkyvät nyt. Voi hyvä ihme. Viimeisen viikon se on ollut ”osa jengiä”, enkä tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa. Onhan se kiva, että on ruokaa ja ystäviä, mutta se MAHA. Ziisus.

Eräs tallikaveri lohdutti, että ”kyllä ne aina lihoo alkuun, mutta se tasaantuu siitä sitten.” HAHA! Niin aina sanotaan laitumestakin, että joo, ensin ne lihoaa, mutta sitten ne laihtuu kun heinä huononee. NIIN VARMAAN. Niin huonoa heinää ei ole olemassakaan, että Pullukka laihtuisi. Sen voisi varmaan laittaa hiekkaerämaahan laitsalle ja se tulisi läskinä takaisin.

Pullukallahan on tavoitesatulavyö. Kyllä, kuulit oikein. Tällä hetkellä me olemme n. 10 sentin  päässä siitä. Mitä ilmeisimmin Pullukka tulee vastaisuudessa näkemään paljon enemmän kävelykonetta kuin arvaakaan.

T.nimim. Hoidetaan tää joulu tästä ensin (mums, mums)