Kuva: Nea Levonius

No siinähän kävi sitten niin onnellisesti, että sain kaikki satula-asiat aivan epähuomiossa niputettua samaan syssyyn: Ypäjän Satulasepät Sari ja Sanna tulivat piipahtamaan tallillamme. Minulla oli pari ehdokasta itselläni, mutta he olivat koukanneet Hipposportin kautta ja toivat sieltä vielä joitain, joiden kaavailivat sopivan Hilpurille. Nämä siis valokuvien perusteella.

Kaahasin töistä kuin viimeistä päivää ehtiäkseni ajoissa tallille. Sovitettiin Hilpalle sitä Prestige Meredithiä, joka olikin jo kokeilussa, mutta sitten Satulaseppä kaivoi povitaskustaan vielä yhden: Equipen. Peljästyin, koska ovat kalliin maineessa. No, tällä oli jo ikää, joten ihan maltillinen hinta oli. Ja kuulkaa, se sopi kuin nenä päähän! Aivan ihanaa. Opin lisäksi, että olin satuloinut liian eteen. En hirveästi, mutta tarpeeksi. Tuommoisen ponttoonin satulointi on yllättävän vaikeaa!

Pistivät vielä hölkkäämään selästä käsin, ja minähän menin. Hilppa oli taas sillä tuulella, että ”HERRAJUMALA, SUOMENHEVONEN KOLAUTTI KAVIOLLA PUOMIA, LÄHEN MENEEN!” Tehtiin erilaisia äkkivääriä liikkeitä, joten satula tuli testattua silläkin tavalla. Se etu moisesta reikkumisesta on, että saa heti alkuun löysät pois, ja kohta alkaakin jo kulkea kivasti. Ja kulkikin!

En oikein pysty sanoin kuvailemaan miten ihanaa on istua hyvässä satulassa. En ratsastanut hirveän kauaa, mutta mentiin sitäkin dynaamisemmin, ja arvelin, että taas on varmaan sään kupeessa patti: EI OLLUT! VOIKO ELÄMÄ OLLA NÄIN IHANAA?

Nyt kävi sitten niin, että kiihkoissani unohdin puhelimen autoon, eikä tapahtumista ole ensimmäistäkään kuvaa. Korjaan toki tilanteen niin pian kuin vain voin. Olisko huomenna hyvä?

Bonuksena vielä löysin vintiltä vanhan talviloimen, joka on ollut kadoksissa pari vuotta! Aaaah.

MUISTAKAA! Syyskuun 1. päivästä lukien Kavioliitto tarjoaa: seuraavat kaksi viikkoa (1.-15.9.) LIPUT PILKKAHINTAAN Helsinki Horse Show’n lauantai-illan Kansainväliseen Iltanäytökseen hintaan 40,50 € (norm. 69,50 €)! Linkki tässä.