Nyt en ole ihan varma onko oman selkäni temppuilu jotain uutta vai edelleen sitä samaa, joka on vaivannut vuosikausia, on-off. Fakta on kuitenkin se, että kipeää on ollut. Monesti on käynyt niin, että kun aloitan keventelyn, selkään sattuu joka kerta, kun istun alas. Sitten tilanne jotenkin a) unohtuu tai b) paranee. Ratsastuksen aikana harvemmin enää sattuu. Sen sijaan sen jälkeen juilii taas.

Minähän olen lennellyt hevon selästä laajoissa kaarissa ja pienemmissäkin, ja on pelkkää hyvää tuuria, ettei selässäni ainakaan viime röntgenissä ollut sen ihmeellisempää mainittavaa. Yksi nikama oli vähän siirtynyt, mutta ei se kuulemma ole niin nokon nuukaa. SI- niveleni ovat kuulemma melko kuluneet, niin kuin on akka muutenkin. Sen kanssa se on vaan sitten elettävä.

Paikallaanolo ei satu. Kuva: Mari Stendahl-Juvonen

Nyt, kun en ole ratsastellut muuten kuin ns. jalat kahden puolen hevosta, on ollut jotenkin vaikeampaa. Kenties kroppa kiukuttelee, kun on tottunut päivittäiseen ratsastamiseen? Aikanaan raskaana ollessani ratsastin hyvinkin pitkään, jopa 8 kuulle. Toisen raskauden aikana oli pakko lopettaa aiemmin, kun masu osui etukaareen. Heti kun lopetin, alkoivat levottomat jalat ja ties mitkä nykimiset. Kroppani kaipaa ratsastusta, mutta se ei riitä!

Mikä eteen? Joogailtu ja venytelty on niin maan perusteellisesti, siitä ei voi jäädä kiinni. Arvelen, että lihaskunto on seuraava korjaamisen kohde. Onko teistä joku kokeillut voimanostoa? Olen kuullut, että sen myötä ratkeavat ihan kaikki ongelmat rahahuolia myöten. Kiinnostaisi mennä jollekin salille hieman tempaisemaan. Jostain syystä koiran kanssa lenkkeily ja satunnainen hiihtely/sulkapallo/joku muu eivät riitä ruotoni tukemiseksi.

Luin Horsemailista jutun Anna von Wendtistä (kouluratsastaja), jossa hän kertoi, että uusi saliharjoittelu on saanut hänen istuntansa kehittymään paremmaksi? WHAT? Haluan samat konstit ja heti! Hän mainitsi personal rainerikseen Marko Yrjövuoren, ja mietin miksi nimi kuulostaa niin tutulta. Jaa mutta hitto! Hänhän on hieronut mm. NBA-pelaaja Kobe Bryantin pohkeita ja on muutenkin ollut NBA:ssa joku physical trainer. Jumankekka! Nämä ohjeet jakoon nyt! Haluan salilta kunnon istunnan, vaikka en salille haluaisikaan mennä. Minulla on kaksi kahvakuulaa, enkä pelkää käyttää niitä!

Se vaan nimittäin on niin, että jos me jyskytellään menemään hevosen selässä ihan miten sattuu, seuraavaksi on hevosella kipeä background. Ja sehän taas tarkoittaa saikkua, joka tarkoittaa, ettei selkään pääse, joka tarkoittaa, että oma selkä kipeytyy jne.

Olen kokeillut seuraavia lajeja: pilates, laitepilates, astanga-jooga, power-pilates, painoilla tehtävät harjoitteet. Niistä toistaiseksi vakain olo on tullut painoharjoittelusta. En tiedä miksi. Ehkä onnistun pilateksessa jotenkin fuskaamaan? Stella Hagelstam vannoo juoksun ja pilateksen nimeen. Crossfit olisi ihanaa, jos olisi enemmän aikaa/rahaa. Tällä hetkellä meneillään on jatkuvasti uusi Core challenge sentään, josta siitäkin putoan aina tasaisin väliajoin kyydistä, koska on muka joku kiire.

Antakaa tulla omia niksejänne! Kun ollaan ensin saatu omat pyhättömme kuntoon, vertaillaan sitten hevosten lihaskuntoja!

Kuva: Mari Stendahl-Juvonen