Viime viikko lirvahti melko nopeasti ohi. Syitäkin oli: torstaina Forssan Pilvenmäellä lanseerattiin hevosmaailman uusi keskustelufoorumi, Hevosalan Areena. Keskustelu alkoi yhdentoista korvilla ja päättyi ennen kolmea. Puheenvuoroja pitivät seuraavat ennalta kutsutut vieraat: Timo Soini, Anna-Mari Ahonen (Pirkanmaan maakuntajohtaja), Henna Virkkunen (meppi), Ville Virtanen (Sorjonen, ent. SM-ratsastaja), Ilkka Herlin (maanviljelys ja hevoskasvatus) ja Perttu Pölönen (futurologi). Puheenparret olivat hyvin erilaisia keskenään, mutta ah, niin avaavia. Yhteisenä kysymyksinä pohdittiin sitä miten oikeutamme hevosalan toiminnan ja millä edellytyksillä ala saadaan kukoistamaan.

Paikalla oli noin 100 henkeä, joista suuri osa alan merkittäviä vaikuttajia. Siitä tuli hyvä fiilis. Kaikki haluaa samaa asiaa! Verkon yli tapahtumaa seurasi vielä tuhennen kävijää. Jos kiinnostus heräsi, löytyy tallenne täältä.

Toivotaan, että ensi vuonna saadaan jatkoa tälle!

Sitten alkoi ravihomma. Meikäläinenhän on käytännössä jo asiantuntija, koska ostin osuuden costellolaiseen Pääluottamusmies-oriin, joka on Kimmo Taipaleen treenissä. Kimmo sanoi, että se on hyvä hevonen, pitää vain odottaa, että se on lakannut kasvamasta, niin päästään juoksemaan (se on 4). Koelähdön se on jo juossut, ja sehän meni tietysti heittämällä läpi. Kimmo on guru.

Heiskasen Veijo, joka muuten vinkkasi Bengt Göran Bengtssonille kymmenisen vuotta sitten, että hei noillahan vois hypätäkin ilman kenkiä. Kattokaas tilannetta nyt.

Perjantai meni normiravien väliin juttuja tehdessä (video-), mutta lauantaina oltiin jo jännän äärellä. Oikeat ravitoimittajat hoitivat kaikki OIKEAT ASIAT, ja minut päästettiin kameran ja mikin kanssa ihmisten ja hevosten sekaan tekemään haastiksia tapahtumaan. Pätkiä näytettiin sitten lähtöjen välissä. Kävin mm. tutustumassa Hetviina -nimiseen kuningatarehdokkaaseen, jolla oli shetlanninponi tukena. En kestä, miten söpöinä ne nököttivät vierekkäin. Ponin nimi oli Frodo.

Parvelan Retua itkettää, kun se on niin kova.

Myös ennakkosuosikki Parvelan Retulla oli oheiskaveri mukana. Se oli myös shettis, sen nimi oli Lennu.

Asiantuntijat veikkasivat mitä tykkäsivät, kyllä varikolla kuulee perusteluja jos toisiakin. Kovinkin epäiltiin Parvelan Retun kykyjä pitkällä matkalla. Myös tuumittiin, että onko viime vuoden kunkku Evartti enää kunnossa ensinkään. No, kyllä ne molemmat oli melkoisessa vedossa, ja niiden välillä kuninkuus sitten setvittiinkin. Evartti vei voiton.

Frodo ja Hetviina. Ja Hannu, mun kuvaaja.

Kuningatar-kisa oli hähmäisempi, mutta voittaja sieltäkin löytyi: viime vuoden kuningatar Suven Sametti. Kuvankaunis liinaharjatyttö, kuskinaan hurmaava Tapio Perttunen. Tapsa ei ole nuorimmasta päästä, mutta ei myöskään vanhin. Haastattelin yhtä kaveria, jonka ensimmäiset kunkkarit olivat Vaasassa 1961, ja silloin hän muisteli olleensa 13. Ajoi tapahtumassa, mutta ei itse kunkkareissa. Äkkiä laskien hän on yli 70. Hänen nimensä on Markku Hietanen.

Olihan siellä vaikka ketä ja vaikka mitä.Tapahtuma oli valtava: porukkaa oli kahtena päivänä yli 40 tuhatta, oliko peräti yli 45. YKSIKÄÄN ihminen ei ollut minulle penseä, ynseä tai jättänyt tervehtimättä. KUKAAN ei pitänyt minua vähäpätöisenä, vaikka olen ratsuporukkaa.

Pyrittäiskös samaan, me ratsuihmiset?

Ens vuonna Kouvolassa näytetään, että kyllä mekin osataan, eikö?