Mikä saakelin verkko tämä nyt on.

Ihmisille jankataan aina, että EI MITÄÄN LAIHIKSIA, OMAKSU HYVÄ ELÄMÄNTAPA. No, ei päde pieniin pulleisiin hevosiin. Pullukka liikkuu joka päivä, joskus kahdestikin, mutta silti on alkanut tavaraa kertyä. Heti kun ei reenata tosissaan, alkaa pulskistuminen. On muuten melkoinen haaste, tämä ratsu.

Hieroja kävi eilen ja ilmoitti, että nyt laihis käyntiin ja heti. Rouva oli melko juntturassa (melko ja melko, siis IHAN), mutta se on ihan vakio näin keväisin, kun on liukasta. Läski nousi kuitenkin ykkösasiaksi, ei jumi. Pelästyin. Siispä tässä suunnitelmamme:

Jouffluhan on vapaalla heinällä, ja se on ongelma. Niinpä heinan päälle on viritetty verkko, jotta syöminen hidastuisi edes vähän. Verkko on rakennettu itse, eli kaukalon kokoinen vanne on itse nikkaroitu, ja siihen on viritetty jotain kalastusverkkoa, joka on tilattu Björkön Paulatehtaasta.

Vastedes aamuisin rouva laitetaan kävelykoneeseen tunniksi ennen tarhaamista. Vähän kuin aamu-uinti.

Karsinaan tarjoiltu heinä typistetään minimiin ja sekin vähä laitetaan verkkoon.

Liikkumista jatketaan joka siunaaman päivä, onneksi kohta alkaa parempi maastokausi! Se on paras tapa pudottaa painoa, kun lähtee luontoon kiipeilemään ja laukkaamaan. Kyllä Pullukka varmaan jaksaisi maneesissakin kyntää, mutta itsellä alkaa jo tulla korvista.

Kuonokoppa on mietinnässä. Meillä on jo yksi, mutta sen jäljiltä ratsumme oli NIIN vihainen, että en ole varma uskallanko enää laittaa sitä Rouvalle. Parilla ruunalla on riimuun viritetyt kangasverkot, jotka estävät jätkiä repimästä toistensa loimia. Meinasin moista keksintöä kokeilla Pullukallekin. Tänään vasta etsin verkkoa, ehkä huomenna jo löydänkin!

Kaurasta ei tarvitse nipistää, sitä hän saa jo niin naftisti.

Raportoin tuloksista kevään mittaa!

Onneksi koirani on sutjakka, eikä itselläkään ole paino-ongelmaa (ei vähiten siksi, ettei ole vaakaa), muuten saattais tulla raskas kevät. Toisaalta, on eri asia pudottaa sata kiloa kuin 10.

Wish us luck!

Mä en tiä ku mua ei huvita enää oikeen mikään.