Hilppa 9.9.2020

YHTEISTYÖSSÄ Suomen ratsutarvike

Se oli kuulkaa 9.9. kun st. Hippolytin Elena Autio astui talliimme ja luki Hilpalle madon luvut. Se on parasta! Tuolloin Hilppa todettiin metaboliseksi, ja siitä on alkanut hidas, mutta uuvuttava ruokien mittaaminen ja nysväys. Alkuun Hilppa protestoi uutta makua, Glucogardia, ja heitteli rehujaan pitkin lattioita. Pikku hiljaa nälkäpäissään alkoi nekin mennä. Totta puhuen Hilppa ei ole nähnyt nälkää sekuntiakaan, vaan esim. väkirehu on vaihdettu sellaiseksi, joka täyttää, mutta ei lihota. ”Hevosten salaatti”, sanoi Elena.

Hilppa eilen eli 28.10.2020.

Samaan aikaan Hilpan kanssa syksyn kevennyksen aloitti tarhakämppis Minni, jolla on myös pari kiloa vyötäröllä. Alettiin siis yhdessä Minnin perheen kanssa mittailla heiniä tarhaan, ja yhteistyö onkin ollut maksimaalisen suureksi avuksi! Minnin laihikseen otetiin erilainen kulma, jotta saadaan ehdottoman aukottomia ja kliinisiä (mitä kliininen muuten tarkoittaa?) tuloksia ja näin päädymme tiedelehtiin. Minnin kulma oli siis vähentää heinämäärää, ja tarjoilla laihan väkirehun kupeeseen sokeria pilkkovaa Nutraxin-patukkaa. Kyllä! Patukka kuulemma ei kauheammin kiinnostanut iltasella, mutta aamulla kuppi olikin jännästi tyhjä. Yön tunteina pikkusuolaset kiinnostavat!

Minni: ”No mikä tää nyt on olevinaan?”
”Kai sen ennemmin syö, kun turpaansa ottaa.”

Hilppa taas lähti Equigard&Glucogard -linjalle, jossa periaatteessa samat pyrkimykset, mutta eri tuotteilla. Minni pysytteli vanhassa, vähäkalorisessa rehussaan (Black Horse Tender), ja Hilppa vaihtoi salaattiin.

Liikuntaa on molemmilla tytöillä ohjelmassa niin paljon kuin se vain on mahdollista. Siitä ei siis jää kiinni!

Miten kävi? Tässä ensin hevosten omat näkemykset aiheesta:

Minni: ”Heinän vähentäminen on rikos eläimyyttä kohtaan. Olen saattanut syödä Hilpankin edestä yhteisestä heinälaaristamme, mutta olen saattanut olla syömättäkin. Sama se, haistakaa silti kaikki paska! Haluan porkkanaa, leipiä ja maksimaaliset määrät heinää! Mieluiten sitä pierunhajuista säilöheinää, kiitos! Ei paljon laihduttamiset kiinnosta.”

Hilppa: ”Alkuun heinän vähennys vitutti, mutta en näyttänyt sitä. Olen peruspositiivinen. Ajan mittaa totuin. Se uusi rehu oli ihme sössöä, mutta koska saan myös vähäkalorista mashia (st Hippolyt Glyx-Mash), annan anteeksi. Olo on kevyempi, ja taidan sitä myös olla. Tisseissäni on yhä rasvaa, niin myös hännän yläpuolella. Elena sanoi, että sisäelimien ympäriltä lähtee ensimmäiseksi. Kai siitä pitää iloita. Kyä tää tästä!”

Sitten ihmisnäkemykset:

Hilpan ympärysmitta on eilisen mittauksen perusteella toden totta vähentynyt. Myös juoksuttaessa huomasin, että vatsalinja onkin nykyään suora, eikä roikkuva puolipallo. Kutsun tätä edistykseksi! Alku oli vähän haastavaa, kun Hilpan takapolvi piikitettiin, ja lenkkeily rajoittui hihnakävelyihin, mutta kyllä se siitä sitten lähti. Elena sanoi, että noin 4kk päästä on nähtävissä oikeat muutokset. Niitä ovat esim. lihasten kasvu, jaksaminen, kunnon koheneminen. Metabolisella poloisella kun kroppa painaa koko ajan väärissä töissä, niin ei tapahdu sillä akselilla mitään.

Viesti Minnin taustajoukoilta: Minnissä ei havaittavia muutoksia suuntaan tahi toiseen. Olemme odottavalla kantilla!

Tytöt, nyt teille on myös makupaloja, laihis-sellaisia! Vain Suomen Ratsutarvikkeesta! Tänään menee testiin.

Nämä namipapanat sopivat pontsoillekin!