Paksullakin pääsee! Kuva: Mari Stendahl-Juvonen

Niin se vaan on, että kesä jatkuu ja sen myötä myös hirvikärpäset elävät ja voivat hyvin. Miksikö puhun taas niistä? Koska olemme Hilpan kanssa KÄVELYKUURILLA, ja voin kertoa, että arkiset maisemat alkavat aika kohta hieman puuduttamaan. Miten hyödyllistä, voimauttavaa ja vahvistavaa olisikaan rämpiä yhdessä metsässä, vaan ei. Jo metsän OVELLA löydän Hilpan hännästä 20-30 kaveria, jonka ansiosta häntää hangataan silmät kierossa, sitä häntää, jota on hangattu vuoden päivät jo ilman hirvareitakin. On ne perkeleitä!

Oi niitä aikoja, kun pääsi vaikka mihin! Kuva: Mari Stendahl-Juvonen

Mitenkö sujuu laihdutus? Hyvä kysymys! Ravintoneuvoja kehotti ottamaan mitanauhan avuksi laihtumisen valvontaan. Se on hyvä neuvo. Luulisi, että mittanauha on helppo väline käyttää. No, hah, sanon minä. Tein kliinisen testin eilen (mikä on kliininen?). Mittasin Hilpan ympärysmitan siitä heti sään takaa. Se oli jotain 580 kilon korvilla. (Ravintoterapeutti kun mittasi kaksi viikkoa sitten oman mittanauhansa kanssa, se oli noin 570. ) Mittasin pilan päiten viiden minuutin päästä uudestaan, niin se olikin 620. Hilppa on siis muka lihonnut paitsi kahdessa viikossa viisikymmentä kiloa, myös viidessä minuutissa 40 kiloa. Jes! Hyvin pyyhkii, siis!

Hilpan heinämäärä on nyt rajoitettu 9kg päivässä. Tämä mitataan niin, että oletetaan, että tarhakaverit syövät heinät vihti-vihti. Yllättäen Hilppa ei ole ollenkaan raivona. Se on niin myönteinen eläin, että korvat pystyssä se tuijottaa tallista vain, että unohtuko sulta jotain, kun pojat vetää hirveitä heinävuoria vieressä. Sydän vähän murtuu. Muistan kuitenkin, että tämä on Hilpalle hyväksi.

Meistä tulee kiinteitä.

Väkirehu onkin jännä! Tämä Equigard on siitä erikoinen rehu, että se sisältää hirmuisen vähän enertsiaa, mutta antaa kylläisyyden tunteen. Sitä voi siis salaatin lailla vedellä reilustikin. Siinä kupeessa syötettävä Glucogard taas pilkkoo jo kropassa olevaa rasvaa. Näin kahden viikon jälkeen en ole huomannut eroa. Puhuvat joistakin kuukausista, että saadaan tuloksia. Tuskin maltan odottaa!

Normaalin liikunnan pariin pääsemme maanantaina. Ravihommat saamme aloittaa huomenna. Jipii! Sänkkärit odottaa! (Tiedoksi hänelle, joka ei tiedä miksi kävelemme: Hilpan toinen takapolvi piikitettiin viikko sitten löysyyden takia. Nuorten vaivoja!)