Kuvan henkilö täytti äitiarviointilomakkeen.

Kuvan henkilö täytti äitiarviointilomakkeen.

Haastattelin omaa lastani ajatuksella, että onkohan itselläni sama kuva itsestäni kuin hänellä. Kiinnostavaa! Tytär on 15-vuotias, ratsastanut nyt 6 vuotta.

Rakas lapseni, millainen hevosihminen minä olen?

  • Sä olet avoin kaikelle uudelle, opit mielellään koko ajan uutta. Itse en kestä ollenkaan, kun neuvot. Joskus sulla on tosi lyhyt pinna, mutta aina silti tosi rauhoittava vaikutus hevosiin. Sä oot semmonen rento, sua ei paljon kiinnosta menestyminen.

Mitä olen sinulle opettanut, tyttökulta?

  • Hevosten kanssa pitää olla rauhallinen ja kaikkea hyvää pitää odottaa. Kaikkea ei pidä saada heti. Hevosille pitää jutella mukavia, se auttaa aina. Oma hevonen tai oma poni pitää ansaita, sitä ei pidä saada heti kun haluaa. Silloin sitä osaa arvostaa. Ihmisille pitää olla reilu ja avulias, se kannattaa. Ja on muuten kannattanut! (Tänään ratsasti kolme hevosta) Sä olet opettanut mulle kaiken mitä mä tiedän hevosista.

Osaanko mielestäsi ratsastaa?

  • Jostain viisivuotiaasta lähtien olin sitä mieltä, että äiti on supersankarini. Halusin ratsastaa yhtä hyvin kuin äiti. Nyt kun olen kehittynyt, niin haluan olla parempi. Olisihan se vähän surullista jos jämähtäisin tuolle tasolle. Osaat sä silleen ratsastaa…sun rauhallisuus on hyvä. Sä osaat pitää hauskaa ratsastaessa, mutta… no oot ihan keskiverto. Vaikea sanoa, koska meidän hevonen on niin vaikee! Jos menisit jollain hienolla hevosella, niin kai sä osaisitkin.

Mikä äidissä eli minussa on ärsyttävää?

  • Kaikki. No ei! Nyt kun olen teini, niin kaikki tietysti ärsyttää. Kisoissa sä olet kyllä ihan sietämätön, tekisi mieli lyödä. Ja kun sä kommentoit mulle mun ratsastusta, se on ihan hirveätä. Maastossa on tosi kivaa! Paitsi silloin kun alat valittaa jostain. Joskus sä olet ihan ihmeellinen, nariset, vaikka olis ratsastus mennyt ihan hyvin. Sä käännät sen jotenkin ihan päälaelleen, että ihan kun kaikki oliskin menny ihan päin persettä. Sitten kun sulta kyselee, että miten meni ravi, ”lopussa ihan hyvin”, entäs laukka ”lopussa ihan jees”, eli meni ihan hyvin kuitenkin? ”No niin kai.” Sä oot vähän vanha välillä.

Missä olen tosi hyvä?

  • Sulla on hyvä huumori, meillä on hyviä juttuja keskenään. Ja sitten olet hevosten kanssa tosi tyyni ja viisas.

Mikä hävettää?

  • Sä oot ihan perus, mä oon niin tottunut sun sekoiluun. Kaikki mun kaverit tietää että sä oot huumori-ihminen. Joskus sulla on tosin ihan hirveet vaatteet. Silloin ei tee mieli tuntea.

Millaisesta hevosesta tykkäisin?

  • Jaskasta. Siellasesta, jolla on oma energia ja on hyvä hyppäämään. Sillä pitää olla veikeitä päiviä, saa kinheittää ahteria välillä. Pitää olla hyvin koulutettu, pääsisit kokemaa välillä vau-elämyksiä. Yhdistelmä Pullukkaa, Jaskaa ja Korppua.(entiset hevoseni, toim.huom.).

Millaista on käydä äidin kanssa tallilla?

  • No aika chillii menoa! Se on arkea. Kaikki menee aika suit sait, mlemmat tietää mitä tekee ja  yhteistyö toimii hyvin.

Mikä on parasta äidin kanssa tallilla?

  • Maastoilu. On kivaa, kun sä et pelkää mennä täysii ja voidaan juoruilla kaikesta. Sä luotat etten mä kerro kellekään, se on tois kiva. Muut teinitytöt ei saa semmosta luottoa kuin mä. Me vietetään niin paljon aikaa yhessä, sä tunnet mut aika hyvin.

No niin. Semmoinen tuomio. Ei paha ollenkaan! Painotan tässä, että juuri tätä lasta en ole väkisin raahannut tallille. Ihan itse keksi, että hepat on kivoja. No onhan ne <3.