more leg

Oletteko kuulleet tuon useastikin? Minä olen. Lisää jalkaa vaan! Tennaria kylkeen, niin johan kulkee! Lisää vaan jalkaa, hei! Ja sitten aina yritän niin kovasti laittaa sitä jalkaa, potkimatta kuitenkaan, koska sehän ei ole hyvä. Ja niin kuin Kyrakin sanoo, että älä jää kaivamaan sen jalan kanssa, ethän kaiva raipallakaan.

Ja eihän se meikäläisen jalka riitä mihinkään. Itse asiassa aika harvan jalka riittää siihen mitä pyydetään. Useimmilla tavallisilla ratsastajilla on myös sellainen istunta, että samalla kun antaa sitä jalkaa, niin istunta jarruttaa tai kädellä jotenkin hosuu taaksepäin. Tuntuu, että niin paljoa jalkaa ei ole olemassakaan mitä pitäisi. Miten voi harjoitella antamaan paljon jalkaa? Ja mikä on paljon?

Nyt kun olen ollut kipeänä rempseät KAKSI VIIKKOA, on tullut mietittyä noita jalkajuttuja. Sain poskiontelotulehduksen ihan tavallisen flunssan kaupanpäälliseksi, joten kaikenlainen rehkiminen kiellettiin ankarasti. Alkava välikorvatulehdus korosti tilanteen vakavuutta. Siispä Pullukka ilman satulaa herkistelyreeniin.

more_leg_coffee_mug-rd42f422b86b040018bedbfbc8b713b95_x7jgr_8byvr_324

Pakko saada.

Keskityin pelkästään siihen, että pidän kädet ihan rauhassa ja vaadin salamareaktiota eteenpäin ajavaan apuun. Sitä kun tekee aikansa, käy niin, että jalka saa roikkua ihan rauhassa, ei sillä tarvitse potkia ja huitoa koko ajan. Hevonen tajuaa pelkästä istunnasta, että nyt pitäis mennä. Kysymys kuuluukin, miksi tätä herkistelyä harrastaa niin harva? Se oikeasti toimii! Aikanaan vuonna nolla pilkku kolme Jaska-hefoiseni oli sairasloman jäljiltä ihan levällään. Pyysin apua sen ryhtiliikkeeseen. Emme sitten tehneetkään tunnilla MITÄÄN MUUTA kuin kävelimme ja pysähtelimme. Fantastinen opettaja Annikka Pikkanen eli Ankka sanoi, että hän saattaa tehdä tätä harjoitusta viikonkin uusien hevosten kanssa. Näin heppa oppii herkäksi avuille. Piti taas ratsastaa mitä – 30 vuotta – ennen kuin joku kertoi tämän. Tai kai joku on sen kertonutkin, mutta en ole tajunnut tai olen ollut niin järkyttävässä humalassa. (Kuulin muuten tänään Fonumissa käydessämme, että KÄNNYKÄN YÖN YLI LATAAMINEN TUHOAA AKUN! Eipä ollut tästäkään mitään hajua aikaisemmin.)

more_leg_tshirts-r7a88be2fc33645c694562ecc489d4429_jyrsy_324

Tilaanko kerralla useamman näitä?

Miten siis toimia vastedes? Miten pysyä ihmisenä, joka vaatii hevosta reagoimaan heti, eikä viidestoista päivä? Hyvät ratsastajathan sanovat, että kuumalle hevoselle pitää opettaa se, että pohje on kyljessä kiinni, laiskoille taas se, että sitä ei käytetä. Kuinka herkkä sitä sitten pitää itse olla, että tajuaa pienetkin muutokset hevosen pyrkimyksissä? Ja kuulemma ohjissa roikkuminen viittaa siihen, että keskikropan lihakset ovat ankeat. Hiphei.

Joo eikö ole taas parempi mennä suoraan vankilaan kulkematta lähtö-ruudun kautta.

kassi

Näitä saa varmaan laittaa myös tulemaan?