Mulla oli eilen radiossa (Nostalgia, to-su klo 14-18) vieraana Jari Lyytimäki, joka on kirjoittanut kirjan HUUMORISTA YMPÄRISTÖNSUOJELUSSA. Voitteko kuvitella. Ja tietenkin aivan ihana opus! Löytyy netistä, vapaasti luettavissa. Jarin kanssa puhuttiin siitä, kuinka huumori auttaa meitä ymmärtämään eläimiä ja luontoa paremmin. On suorastaan suotavaa, että elukoita katselee humorististen rillien läpi. Ympäristötutkija oli myös sitä mieltä, että eläinten kanssa on hauskempaa jos tulkitsee niitä viihdemielessä ihmisluonnon kautta. Inhimillistäminen siis ok! Toki pitää tajuta miten esim. hevonen OIKEASTI pohtii elämäänsä.

Jos hevosissa on nauramista, niin näyttää olevan hevosihmisissäkin. Aika kiitettävästi tunnutte käyttävän painoapuja muuallakin kuin hevosen selässä! Myös ohjien paikka tuskin unohtuu koskaan.

Nainen.

Mies.

Sitten Pullukan raskausuutisiin! Rouva siemennettiin toissapäivänä. Läksimme samana aamuna aikaisin lapsen ja kaverinsa Aimon kanssa Lohjansaareen hakemaan spermaa. Näin määräsi eläinlääkäri ja Pullukan fysiikka. Kiima oli otollinen. On aina myös kiva, kun nuoret (16 ja 17v) ovat kiinnostuneet lisääntymisestä!

Kurvattiin siinä sitten Helasuon ranchin pihaan ja saatiin kaksi laatikollista sitä itteään. Toinen oli Pullukan kolleegalle, joka pyrkii samaan lopputulokseen vuoden päästä. Teimme pikaisen kierroksen Helasuon orilehdossa. On ne komeita jätkiä! Levisonn oli hypytetty aamulla aikaisin, joten se oli sisällä elpymässä. Oli vissiin lastinlennätys uuvuttanut miehen niin, että vähän murjotti.

Moido.

Sitten kyyrylaukkaa omalle tallille, jossa Rouvamme jo odottelikin häntä kaarella.

Tarvikkeemme ovat:

Itse toimituksen ajan eläinlääkäri-Hanna käski minun pitää hännästä kiinni. Komento oli sinänsä turha, että Pullukka piti häntää itse hyvin mielellään pois tieltä. Autoin silti. Yhdessähän tässä touhutaan muutenkin.

Pidän hännästä kiinni.

Hanna huljuttaa peräsintä.

Itse Asia.

Vähän hävettää.

Pullukan naseva follikkeli.

Toimitus oli ohi melko nopeasti. Ei kun muija tarhaan ja kahden päivän päästä ovulaatiotsekki.

Ja se päivä on tänään. Tulin äskettäin tallilta ja ell-Hanna sanoi, että hyvältä näyttää! Ovulaatio check! Seuraavan kerran tutkimme Pullukan sisällön tasan kahden viikon päästä eli 27.6. Jos raskaustesti näyttää tuolloin kahta viivaa, Pullukka pääsee vihdoin laitumelle nauttimaan oikeasta hevosen elämästä. Nyt se polo joutuu olemaan päivät tarhassa ja syömään niitettyä vihreää. Kuka sellaista kestää?

Hilpalta terkkuja, hän voi upeasti villihevosena (jolla on riimu päässä)!

Aijoo, ja nyt peukut pystyasentoon, kävin eilen kirjakustantamossa tarjoamassa hevoskirjaideaa! Ei, tästä kirjasta ei tulisi tieto- tai historiankirjaa, tästä tulisi mahtava paketti aivan uskomattomia tarinoita hevosteluelämästä 70-luvulta eteenpäin. Kerron sitten kuin kävi!