Terveinen Keiteleeltä Hamulan kylästä! Voitteko kuvitella, että tätini tekemän sukutukimuksen mukaan sukuni yksi haara matkaa tähän samaan pienen pieneen kylään? Minä voin, etenkin kun tuon muinaissukulaiseni sukunimi oli PÖKSYLÄINEN. Valitettavasti täällä ei muisteta kovin hyvin 1800-luvun alun köyhää perhettä jotka olivat Pöksyläisiä, mutta tunnen kaikesta huolimatta voimakasta sukulaisuutta tähän sakkiin.

Pullukkahan muutti alueelle jo talvella hieman sen jälkeen, kun Lenni-varsa oli vierotettu. Sitten alettiin odottaa seuraavaa polvea. Sovittiin, että pannaan tallin emännän kanssa kulut puoliksi ja varsa on sitten kahden omistajan yhteistä omaisuutta. Katsotaan sitten tulevaisuudessa mihin tarkoitukseen uusi pirpana on omiaan.

Tammavarsa syntyi 7.6. eli 12 päivää etuajassa. Koska neito kaikesta huolimatta oli topakka ja ryhtyväinen, eikä lainkaan ujo, katsoimme, että hän on Tehotyttyö. Nimeksi valikoitui siis Heavenly Powerpuff Girl, joka on Tehotyttö enkuksi. Niistä kolmesta dynamiittipakkauksesta (Pipa, Papu ja Poppana) otettiin lempinimeksi Poppana.

Lapsi esitteli Poppanalle sen ensimmäisen asun: riimun.

Lapsi kävi täällä jo heti seuraavalla viikolla, mutta itse pääsin tänne vasta eilen. Illalla klo 23 näin Pullukan ja Poppanan ensimmäistä kertaa yhdessä. Huusin ovelta ”HEPPA!” johon Pullukka vastasi ”hör-hör!” Maailman ihanin Pullukka toivotti lämpimästi tervetulleeksi ja esitteli pienen kullannuppunsa. Ei puhettakaan, että ei saisi tutustua varsaan – totta kai saa! Varsa oli tosin itse hyvin innokas tekemään tuttavuutta ja pyrki välittömästi tekemään minulle kampauksia. Epätodellisen ihana nappula!

Ei juma, mulla on joku kehikko päässä! Tehkää jotain!

Tänään kun heräsin, Pullukka ja Poppana olivat jo hiekkatarhassa jalottelemassa. Täällä on aika kuuma ja ötököitä paljon, joten pienperhe ei ole laitumella kokonaista päivää. Laitsalle herrasväki meni vasta puolen päivän nurkilla.

Päätin harjata rouvan kunnolla ja putsailla pahimpia länttejä sienellä. Harjaaminen oli hänelle ok, mutta sienen kanssa läträäminen oli Pullukan mielestä tyhmä idea ja hän pakeni. Sitten kun vielä kehtasin levittää Solhedsin Summer Deo -voidetta häneen, oli ystävyys jo kortilla. Ikävän hajuista tahnaa, mene pois, akka. Yritin selittää kärsivällisesti, että se estää ötököitä innostumasta liikaa. Ei mennyt perille.

Koska käteni ovat pitkät ja jalkani riittävän nopeat, onnistuin. Sitten laitumelle. Siellä kiinnostus minua kohtaa sitten lopahtikin. Pienperhe lähti tarpomaan vihreälle ja lapsi horjahti uneen.

Maaseutu <3

Pläts. Poppana osaa kuulemma juosta kovaa ja pysähtyä kuin seinään nukahtaakseen.