Iloiset tytöt Tiina Rikkosen tunnin jälkeen. Kiitos kuvast Riikka Pahkala!

Katselen aina silmä pitkänä muita nelivuotiaita. Voin kertoa, että ne kaikki näyttävät isommilta, kehittyneemmiltä, kuuliaisemmilta ja ties miltä enemmän kuin Hilppa. Hilppa on monesti sievin, söpöin ja kaunein. Myöskin Hilpalla on hyvät kaviot ja hyvä harja ja häntä. Ja se osaa käyttäytyä. Mutta siis ratsukkona ollaan kyllä kertakaikkisen keskinkertaisia.

Otettiin sitten Hilpan kanssa askel eteenpäin koulunpenkillä. Varattiin puolituntinen vierailevan opettajan silmän alta. Kyseessä oli Tiina Rikkonen, joka käy kutakuinkin kerran kuussa tallillamme. Uskaltauduin mukaan, ja sain oman puolituntisen. Se oli mahtavaa! Tehtiin hirmuisen yksinkertaisia juttuja, ja kiinnitettiin hyvin paljon huomiota siihen, mitä MINÄ teen siellä selässä. Ihanaa! Puolituntisen lopuksi Tiina sanoi, että ette te ole ollenkaan toivottomia. Otin sen kohteliaisuutena.

Nyt, kun sopiva satula on löytynyt (kiitos Hipposport), uskaltaa jotenkin olla taas. Aiemmin hieman kaihersi, ymmärrettävästi, koska sopiva satula on melko tärkeä elementti. Otetaan huomioon, että selässä EI OLE ammatti-ihminen, joka kompensoi tilannetta jonkun verran. Esimerkki: jos aikuinen hevonen hypähtää sivusuunnassa, horjahdat vähän ja palaat paikallesi. Nuoren hevosen kohdalla ei sovi horjahtaa! Siellä pitää pysyä keskellä, koska pieni hevonen ei vielä tajua tasapainottaa itseään. Minun pitää tehdä se hänen puolestaan.

Tänään oltiin palkintomaastossa. Kokeiltiin mennä sekä ykkösenä että kakkkosena. Molemmat toimi, laukassakin! Saakeli, että oli hienoa. Taidan mennä toistekin.

Illan vietin iltatallia tehden. Jos siitä etsii myönteisiä puolia, niin koira sai aika paljon raitista ilmaa. Tuommosen määrän kun otat hevosia sisään ja ripustat niiden loimet ties minne, niin tiedät tehneesi. Eikä edes satanut! Veikkaan, että uni tulee sapiaan.

Ens viikolla muuten eräskin Kavioliitto-jengi lähtee Puolaan! Alkuviikon hosun vielä Hilpan kanssa, mutta loppuviikon raportit tulevatkin sitten sieltä. Ymmärrykseni mukaan Puolassa on tarkoitus hypellä esteitä like there’s no tomorrow. YES.

Paskasakki. Kuva: Riikka Pahkala