Jumankekka, nyt se on sitten nähty. Ihana eläinlääkärinainen karautti viime keskiviikkona väkevällä autollaan tallimme pihaan ja otti välineet esiin. ”Missäs kattellaan,” kysyi Mukava Eläinlääkäri ja ohjasin hänet tallin käytävälle. Iik, mietin minä ja yritin olla tärisemättä. Epäonnistuin.
Onneksi hevonen tajusi missä mennään. Hän seisoi kuin tatti, kun Mukava Eläinlääkäri sujautti käsivartensa emäntämme sinne. ”Joko emäntä on syönyt rantapallon tai sitten täällä on Pasi, ” kuului diagnoosi. Rantapalloa sille ei ole annettu (olisi toki syönyt sen, jos olisi), joten kyseessä lienee Pasi. AAAAAAAAAAAA!

Siirryimme kuvausvaiheeseen. Kuvassa näkyy harmaata verhoa, joka on hevosen laps. Sitten siellä näkyy harmaa sammakko, joka on Pasin pää! On myös pallo, joka on Pasin silmä! Sukupuolta ei ruvettu kaivelemaan, koska oletettavasti hevosen mielestä ultralla kaivelu ei ole ihan yhtä makeeta kuin meidän mielestä. Oli miten oli, se on Pasi.

Nimeen päädyimme lapseni kanssa eräällä maastolenkillä. Olimme havainnoineet, että laadukkaiden hevosten nimissä on monesti numeroita, esim II. Kokeilimme mahdollisuutta, että varsa olisi nimeltään Heavenly Surprise 1,5. Heavenly siksi, että äiti on Up to heaven, Surprise siksi, että onhan se jännä. Kuulostelimme nimeä ja totesimme, että ei kuulosta hyvältä olympialaisissa. Hukkuu massaan. Esimerkkinä vaikkapa Möet&Chandon Fil D’Argent, taisi olla Pessoan pappa kun sillä aikanaan kaahaili. Melko jämerä nimi kopukalla, mutta raskas. Tulimme siihen tulokseen, että Pasi jää mieleen. Lapseni ilmoittautui jo Pasin kanssa vuoden 2024 kesäolympialaisiin (eikö niihin voi vain ilmoittautua?). Onpahan sekin hoidettu, ettei aina jää viime tippaan.

Pasin äiti voi hyvin ja viihtyy jopa ratsastettavana. Näin ei aina ole ollut tilanne ennen raskautta. Vararatsastajani Vyyvi (nimi muutettu) kävi eilen tammaa höykyttämässä, sillä he ovat yksissä tuumin suuntaamassa Pyhään Yrjöön. Itse olen sitä mieltä, että tuon kokoinen eläin ei Yrjöön mahdu. Tulee masu pahan kerran vastaan. Oli miten oli, askel kulkee ja urheilu tuntuu kiinnostavan!

Ensi kerralla keskustelemme siitä, kummat ovat tyhmempiä, koirat vai hevoset. Siihen asti, hei!