Läskileirin vetäjä ja työntäjä.

Terveisiä läskileiriltä! Olen HIEMAN kyllästynyt kuuntelemaan ihmisten kommentteja siitä, kuinka hevoseni on paksu. TIEDÄN. En syötä hänelle väkirehua juuri lainkaan, ja tuplaverkot ovat käytössä aina kun se on mahdollista. Vapaa heinä on silti vaikea juttu meidän hevoselle. Liikuntaa Hilppa harrastaa viisi-kuusi kertaa viikossa. Hiki tulee joka kerta, kiipeillään paljon ja laukataan paljon. Silti se pirun läski istuu tuossa hevosessa kuin tauti.

Jossain virallisessa ohjeessa kerrotaan, että metabolinen oireyhtymä tulee yleensä hevosille, joiden ikä on 5-15v. Meidän tyttö lihosi kaksivuotiaana. Se on ollut laitumella kesällä, EIKÄ ole lihonnut siellä. Se on terve. Mutta sillä on läskiä. Hevosella ei kuulu olla läskiä.

Tiedän: muuta hevosesi pois vapaan heinän tallilta. En muuta. Hästbacka on Hilpan koti, ja siellä hevonen saa olla hevonen toisten hevosten kanssa koko päivän. Heinän takia en lähde mihinkään. Muissa paikoissa tulee sitten muut pulmat vastaan. Toistaiseksihan meillä ei ole muita pulmia kuin se, että kaikilla ohikulkijoillakin on mielipide hevoseni läskeydestä. Jännnä juttu muuten, että eläinlääkärit eivät ole olleet kovinkaan huolestuneita. Ovat todenneet vaan, että ”se nyt on tommonen” tai että ”se kasvaa vielä”. Minäkin uskon, että se kasvaa vielä.

Juu, tiedän, että hevoselle pitäisi rakentaa rata, jota pitkin se käy pitkin päivää ratkomassa tehtäviä, joista se saa palkaksi kourallisen heinää. Jep. Se ei nyt onnistu, sorit siitä. Slowfeederin voi laittaa nenään, siis kuonokopan. Siitä tuli viimeksi lähes kaasuähky. Kun pierun sai pinkeästä hevosesta ulos, se kesti varmaan vartin. Eli ei käy.

Liikuta enemmän! Joo. Ihan hirveästi paljon enempää ei VOI viisivuotiasta liikuttaa. Että kiitos siitäkin vinkistä.

Toistaiseksi siis kiitän ylempiä voimia siitä, että Hilppa on terve. Huomenna kylään tulee eläinlääkäri, joka tutkii toisen etujalan VARMUUDEN VUOKSI. Jos siinä, eikä missään muussakaan osassa hevosta ole mainittavaa häikkää, alkaa maksimaalinen läskileiri. Tämä siksi, että Lapsi on back in business. Hän onnistui tekemään Pullukasta sorjan tytön treenatessaan sitä 2017 kesällä. Nyt pannaan kuulkaa pitkä päätyyn ja perään!

Me vielä näytetään teille.

Väistykää pilvet! Täältä tulee Suurin Pudottaja!