Aah, aurinko paistaa ja kuuma mies katselee yhteiseen tulevaisuuteemme! Kuvassa Pullukan uusin eli ori Levisonn.

Ja nyt on kotiuduttu Oripäiviltä! Matkasin sinne (ilman Pullukkaa, se oli kyllä ihan raivona ja uhkasi kostoksi syödä itsensä tuplaksi sillä aikaa) perjantaina, vaikka meno oli alkanut jo torstaina. Tässä oripäivien ohjelma. Koska olen kasvattajana ns. vihreä, minut oli kutsuttu perjantaina haastattelemaan kolmea merkittävää kasvattajaa, jotta meille noviiseille aukeaisi tämäkin ihmemaa. Ensimmäinen haastateltavani oli ruotsalainen Mikael Nolin, joka oli neljättä vuotta mukana tuomaroimassa suomalaisia oreja. Mikael on esteratsastaja, kasvattaja ja tuomari. On siis mitä kertoa. Mikaelin tarinat olivat hyvin opettavaisia ja kivoja, opittiin varmaan kaikki hänen jutuistaan paljonkin. Muutenkin huomasin, että kun Nolin arvosteli hevosia, hän pyrki aina löytämään hevosesta hyviä puolia, sekä kenties syitä erikoiseen käytökseen tai huonoon esiintymiseen. Ei missään vaiheessa syyllistänyt tai vaatinut yhtään mitään. Todella kannustava ja kiva mies. Mikael, jos vaimosi jättää, ota yhteys.

Ihana-Nolin, ruotsalainen ori. I love you!

Toisessa aallossa puhuttiin suomea kahden suomalaisen kasvattajan kanssa. Toinen oli Riverbank Horsesin Marjo Vainikka, joka kasvattaa kouluhevosia ja toinen Minna Nieminen, joka yhdessä Kari Nevalan kanssa kasvattaa Del-horses -estehevosia. Kokeneita kettuja molemmat ja hirmuisen hyvää faktaa kuultiin heiltäkin. Kovin lämpimästi suhtautuivat ihmisiin (minuun), jotka haluavat kasvattaa, mutta eivät välttämättä pyri myymään varsoja isoilla rahoilla maailmalle. Tai mihinkään. Sanoivat kuitenkin, että tutkimalla sukuja saa melko hyvin pääteltyä millainen heppa yhdistelmästä on tulossa. Asia selvä! Pyrin viisastumaan tässäkin.

Sitten katseltiin kolmivuotiaita oreja, jotka olivat HEVOSIA, eivätkä Eohippuksia, niin kuin Hilppa. Tähän Nolin tokaisi, että pitää osata katsoa missä kasvuvaiheessa mennään. On niitä, jotka kehittyvät hitaasti, eikä niitä vaan voi verrata ikäisiinsä. Hilpan äly riittää kyllä, mutta kroppa ei. Oli ne nimittäin NIIN HIENOJA, ja todella hyvin käyttäytyviä.

Yö jouduttiin nukkumaan kunnes nähtiin vilaus Pullukan tulevasta miehestä. Kyseessä on Levisonn, joka oli livenä vielä hienompi ilmestys kuin videolla, onneksi. Laihempi se oli kyllä, mutta siihenhän me ei olla totuttu (meillä pelkkiä pontsoja). Ei nähty äijää hyppäämässä, mutta nähtiin esiteltynä ja ratsastettuna. Voitte vain kuvitella miltä näyttää hevonen, joka saa laukasta 9,5!!! Se sai melkein kaikesta ysin ja hyväksyttiin astutukseen, joten eikun risaseks vaan! Nyt on nimittäin jätkien jätkä.

Pullukan mies in action.

Levisonn, tuo kuuma uros!

Vaikka varsa ei tule meille, olen silti niin onnellinen tästä. Niin hieno ori, ja Pullukka pääsee taas toteuttamaan itseään niin kuin hän on aina kaavaillut. Ja meidän katseemme kohdistuu tarkemmin pikku-Hilpuraan, joka pääsee syksyllä töihin käymättä työhaastattelussa. Jees!

Hilpan veli!

Aijoo, Hilpan velipuoli oli esillä myös. Hän oli nimeltään Las Vegas SC, ja onneksi edusti perhettä oikein hienosti!Saa Hilppa olla veljestään ylpeä. Go, lissabonilaiset!

Ai saakeli, tää on tiettekö tarttuva tauti. Nyt kun tajusin, että Hilppakin on tamma, niin…no mutta, pistetään se Pullukka nyt ensin tiineksi ja katsellaan sitten!

<3