Tules, Masa, niin kiivetään autoon!

Kerrankin en ala rähjätä, että mikä hiton nollatutkimus tämä on, sillä se on selvää faktaa: hevosenomistajat elävät pidempään kuin muut. Perusteissa sanottiin, että hevosihmiset ovat enemmän ulkona, liikkuvat enemmän ja ovat sosiaalisempia. Toki hevonen mielenterveyden ylläpitäjänä on jo laajalti ymmärretty fakta. Kuinkahan moni meistäkin harhailisi itkuisena pitkin katuja, jollei hevosia olisi? Niinpä.

Ikään kuin vakuuttaakseni itseni (ei tarvitse vakuuttaa), ilmoittauduin maastolenkille, johon tallin omistaja kuskasi meidät heppiksellä. Mukaan mahtui kuusi heppaa ja kuinka ollakaan ratsastajiksi valikoitui nippu Aikuisia Naisia. Ensin naureskeltiin, sitten todettiin, että hyvä ettei ole nuorisoa täällä sotkemassa, saa puhuakin mitä huvittaa.

Turvallisuudesta ei tingitä edes henkilöautossa!

Toki lastaaminen oli jo oma huumorinsa, koska ei oikein tiedetty kenellä menee hermot kenenkin vieressä, mutta onneksi hevoset aseteltiin autoon niin linttaan, ettei siellä hirveämmin mahtunut sikailemaan. Matkakin oli autolla vain kymmenen minuuttia. Perillä kerättiin hevoset autosta ja hypittiin selkään. Alkoi seikkailu, sillä meille oli vain neuvottu, että menette sitten siitä oikealle ja siitä vasemmalle jne. Jossain oli isoja kiviä ja jossain silta. Ok. Maisema oli mitä hienoin, ja seurassakaan ei tullut aika pitkäksi. Masa oli avoimen kiinnostunut kaikesta ja selvästi meno päällä.

Tuosta kun vetäset, niin…!

Kohta edessä jo olikin pitkä suora hiekkatie, sopivan pehmeä ja täysin autoton. Sehän melkein pakottaa laukkaamaan, ja mielellään täysillä. Masa oli ainakin sitä mieltä, ja VAHVASTI. Edessä oli kaksi suomenhevosta, joista ykkönen oli nuori ja kokematon, eikä se poloinen varmaan edes tajunnut kuinka kovaa olisi voinut laukata. Seuraavaa varoin visusti, sillä sen mielestä perään iskeytyvä puoliverinen oli paskinta mitä voi eläimelle tapahtua. Suoritin siis melko monta ihan oikeaa PIDÄTYSTÄ, joka oli paikoin haastavaa, sillä peräämme ampui kiireinen suomenhevonen, jolla OLISI riittänyt vauhti, mutta kun ei annettu eläimen mennä menojaan. Siihen nähden, että Masa joutui hassuun suomenhevos-sumppuun, se pärjäsi oikein kivasti. Laukkasi kunnolla, eikä pelleillyt. Hetkittäin, kun edessä ja takana oli metri tilaa, oli fantastista antaa hevosen laukata kunnolla. Mikä ihme siinä onkin, että se vaan kerta kaikkiaan puhdistaa ihmisen sisältä?

Onnellisemmat, vanhemmaksi elävät naiset hiekkatiellä.

Sitten pudoteltiin käyntiin ja puuskuteltiin vähän. Yhtäkkiä vastaan käpsötteli pieni issikka, toki ihminen selässään. Näky oli niin ihana, että oli pakko avata suu. Rouva selässä sanoi, että poni on 27 vuotias. Ihmekös tuo, kun tuollaisissa maisemissa elää!

Ja sitten kerättiin taas ohjaa ja mentiin niin perkeleesti. Kun saavuttiin takaisin heppa-autolle, tallin omistaja oli käynyt ostamassa meille limpparit ja muffinssit. Mitä ihmettä. Olenko taivaassa? Hän tuumasi, että on niillä varmaan jano ja saattaa olla sokerikin jo vähissä, parempi tankata ne (etteivät ala rettelöidä). Melkein tirautin, kun olin niin onnellinen!

Viestini on tämä: mene hyvä ihminen luontoon, ja jos mahd. ota hevonen mukaan! Et palaa sieltä entisenä. Olet parempi.

HALUATKO KALTAISTESI SEURAAN? TÄSSÄ ODOTETTU KAVIOLIITON LIPPUTARJOUS HELSINKI HORSE SHOW’HUN:

Tässä on linkit Kavioliiton 2in1 -kampanjohinin, kaksi lippua yhden hinnalla. Linkit tulee kopioida tällaisenaan. Jos ne kopioi esim. selaimen osoitekentästä, linkki ei toimi.

Perjantain 19.10. Kansainvälinen avajaisnäytös https://bit.ly/2zQAuGB

Lauantain 20.10. Top Sport & Show  https://bit.ly/2zRA2YG

Horse Show’n aikataulut täällä.

Linkit voimassa 18.10. klo 23.59 asti.

NÄHDÄÄN JÄÄHALLILLA!!!

 

Ketäkä meitä oli? No Matti ilman Teppoa, Tukiainen ja Randelin. Nämä siis kolme ekaa hevosta oikealta vasemmalle.