Katja 12v.

Kyllä, kyse on juuri siitä Kauko Röyhkästä, joka on kirjoittanut monta kirjaa ja tehnyt monta levyäkin. Hänestä voi olla taiteilijana ihan mitä mieltä haluaa, mutta yksi asia minua korpeaa. Luin Kaukon omaelämäkerran Marjatan poika, ja ilahduin, kun huomasin hänen harrastaneen ratsastusta. Harrastus oli alkanut serkkujen kanssa Loviisassa, ja niistä ajoista oli mahtavat muistot. Talliporukka oli kivaa ja harrastus vei mennessään. Tullessaan sitten takaisin kotiinsa Ouluun, Kauko halusi jatkaa lajin parissa. Se jatkuikin Äimärautiolla, mutta loppui samassa paikassa. Syy oli inhottavat tallitytöt. Ei tehnyt mieli harrastaa, kun tytöt olivat inhottavia, eivätkä auttavaisia. En usko, että Äimärautio on ollut mitenkään erityinen paikka 70-luvulla. Muistan itsekin olleeni totaalisessa paniikissa Aulangolla, Ylästön tallilla ja TuuRissa. Pelkäsin isoja tyttöjä aivan hirveästi ja olinkin heidän ylenkatseensa mehevä kohde. Seläntakana naureskelu ei jäänyt huomiotta. En ollut mitenkään paksunahkainen, enkä ihan tajua, miksi lapsen pitäisi ollakaan. Tai aikuisenkaan. Itkin monta kertaa tallimatkalla, mutta hevoshulluus vaan oli niin paljon voimakkaampaa kuin pelko, että jatkoin. Onneksi!

Kummallista on se, että moinen tunne ei jäänyt sinne 70-luvulle. Olen kokenut todella vittumaista käytöstä tallikaverilta ihan kolmekymppisenäkin. Muuan tyyppi kaavaili voivansa olla ikävä, koska oli taitavampi ratsastaja kuin minä (HELOU). Muistan ajatelleeni aina tallille mennessä, että toivottavasti kyseinen tyyppi ei ole paikalla. Tänä päivänä henkilö on ratsastajana suht pitkällä, toivottavasti myös ihmisenä edes vähän pidemmällä.

En ymmärrä mikä ajaa jonkun olemaan lajimme huonoin mahdollinen mannekiini. Ei ole KENENKÄÄN etu, että joku tunnetaan ikävänä ihmisenä. Jos tämä ihminen ei itse piittaa mitä hänestä puhutaan, saattavat esimerkiksi tapahtumien sponsorit piitata. Vaikka olisi itse kuinka rikas ja omavarainen, ei pärjää ilman muita ihmisiä. Ja kyllä, on TODELLA  vanhanaikaista väittää, että vain kovimmat perseennaamat pääsevät eteenpäin. Se ei nimittäin pidä paikkansa. Huipulla ei ole pelkkiä munapäitä. Kysykää vaikka groomeilta.

Katja 51v.