Mäki kiivettynä, naamat muikeina! Ainakin ihmisillä.

Voipi olla, että Sunrise Avenue myi stadionkeikkansa loppuun kymmenessä minuutissa tai jotain, mutta meikä myi WKT:n kesän 2020 Kavioliittoleirin viidessä minuutissa! Ei ehditty edes mainostaa! Revi siitä, Sunrise Avenue. Kesä saa nyt tulla!

Jaa, mutta se joulu pitää varmaan ensin hoitaa. Sitä kohti mennään melko mutaisissa tunnelmissa, mutta meitä se ei liiemmin haittaa. Jos on mutaa, ratsastetaan mudassa. Kavioiden kunnollisuuden johdosta kengätkään eivät juuri lentele. Käytiin eilen Lapsen kanssa laukkailemassa hiekkateillä, ja yhteen mutakohtaan Masan toinen etujalka vähän juuttui, mutta kenkä pysyi. Lapsi pysyi myös seljässä. Kyllä on kiva kirmahdella vielä, kun tiet eivät ole jäässä!

Tänään alistuin menemään metsärämpimisen jälkeen hieman dressagea. Laukattiin ja sillä tavalla. Kuten olen jo tottunut, oikea laukka nousee ja pysyy paremmin. Ei se vasenkaan paha ole, mutta eron huomaa. Tänään nostettiin oikealle laukka myös käynnistä! Super.

Hilppa tutustuu lymfahoitoon. Pieni hevoseni on turvoksissa 🙂

Koivunlehtiä on nyt syötetty ja uusi kivennäismerkki ostettu, jotta saadaan valkuaispatit kuriin. Toivottavasti ne jeesivät! Nesteenpoistoon sen sijaan kutsuttiin lymfahieroja Nina Lätti. Hän löysi nesteen lisäksi jumisen oikean selkälihaksen ja jumisen oikean lavan takaosan. Ihmekös ei taivu pirjo vasemmalle! Saatiin vielä läksyksi komento hieroa Arnikaa lavan syrjään. Aloitin heti.

Myös vuohiskuoppiin Nina kiinnitti huomion. Ne oli aika nesteytyneet, kun kohdalla pitäisi olla selkeä monttu. Nina sanoi, että hevosen on mukavampi liikkua, jos neste ei pakkaannu kavion yläpuolelle. No ihan varmasti on! Sain myös ohjeet kotihoitoon. Lisäksi kehotettiin käyttämään jumisiin kohtiin Shiversiä. Siis kroppaan, ei vuohiskuoppiin.

Ensi viikolla vielä hypätään, sitten tulee pieni breikki. Kaikki meidän tallin kopukat saavat rokotukset aaton aattona, ja sen jälkeen lepiä pari päivää. Olen haalinut itselleni iltatallin 25.12., joten saan heilua tallitonttuna ihan kaikessa rauhassa. Oikeastaan aika kivaa, kun ei ole kiire mihinkään.

Koittakaahan kestää, kohta alkaa taas päivä pidetä!

Gud jul!