Meikäläiset jeesaa kyllä!

Meikäläiset jeesaa kyllä!

Ilmeisesti on jo laajalle levinnyt tieto, että minulla on hevosia. Harva se viikko joku vanha tuttu ottaa yhteyttä, kun lapsi/ystävä/puoliso/naapuri/isä/äiti haluaa tulla rapsuttamaan heppoja ja ehkä jopa ratsastamaan. Ensimmäinen kysymys on, että eikös sulla ole niitä hevosia? Sitten pohditaan pääsisikö niillä ratsastamaan. Olen siitä kiitollisessa asemassa, että Pullukka on aivan luotu kuljettamaan ummikkoja ympäri kenttää rauhallisin aikein. Niinpä se on saanut tehdä sitä monta monituista kertaa. Viimeksi tällä viikolla eräs tuttu näyttelijä halusi ilahduttaa nuorikkoaan, joka hevoshulluili lapsena. Molemmat pääsivät kokeilemaan hevosenselkää ja olivat kokemuksen jälijltä täysin pyörryksissä onnesta.

Joskus aiemmin taisin kertoa kuinka eräs rocktähti halusi kokeilla ratsastusta saatuaan roolin elokuvassa, joka sisälsi ratsastamisen kohti auringonlaskua. No sitähän meillä tehdään joka päivä, sekä henkisesti, että fyysisesti. Mies oli niin mehuissaan kokemastaan, että kehotti minua perustamaan Pullukalle oman instagram-tilin. Mietin vielä.

Riding rockstar

Riding rockstar

Sen seitsemäntoista ihmistä on soittanut tai ottanut yhteyttä muilla keinoin kysyäkseen missä voi kokeilla alkaisko ratsastamaan. En ole osannut vastata mitään muuta kuin että meillä. En tiedä yhtään mihin voi mennä kokeilemaan onko laji kiva vai ei. Olen kyllä kärryillä, että ratsastuskouluissa saa harrastaa, mutta jos ei tiedä onko valmis panostamaan koko kauden korttia, niin mikä eteen? Kaikki meille vai? Siellä ramppaa jo nyt porukkaa siihen malliin, että harkitsen bisneksen perustamista. Samaan aikaan tunne saavani suurta iloa siitä, että kenties hevoseen joskus koskeneet uskaltavat jopa taputtaa hevosta ja nousta sen selkään. Ja antaa porkkanan. Se on kuulkaa uskomatonta miten maagisten eläinten äärellä me puuhataan joka päivä!

Toinen amatööri, MIES, asianmukaisessa opastuksessa.

Toinen amatööri, MIES, asianmukaisessa opastuksessa.

Hipposta tai Hevosurheilua lukiessani tajuan, että hevosurheilun kova kärki on nyt pinteessä. Horse Show on koko ajan karvan päässä lopettamisesta. Jos meillä ei ole World Cup -kisaa, ei meillä ole menolippua niihin muuallakaan. Se maailma tuntuu vieraalta, mutta kyllä se kuitenkin koskettaa. Juuri sellaisten Sebbe Nummisten takia minäkin haluan olla parempi ja treenata hanakammin. Aina kun olen käynyt Horse Showssa katsomassa oikein taitavaa ja eleetöntä ratsastusta (kiitos muuten verkka-alueen skumppabaarista!) palan halusta ryysätä omalle tallille vetämään perässä.

Onko siis mahdollista, että tässä maassa olisi kaikkea kaikille? Voisiko olla, että joku maatiaisratsastaja osaisikin auttaa niitä huippuja joissain muissa asioissa kuin ratsastuksessa? Bisnesäly asuu valitettavan harvoin samassa päässä kuin huippu-urheilu, joten esim. siinä olisi innokkaalla apulaisella paikka. Vastapainoksi bisnesäly saisi urheilla hillitympien heppojen kanssa Queen Elisabethin tyylillä luonnon helmassa. Onhan se tyylikästä.

Seuraaviin kysymyksiin haluan siis vastauksia:

1. Mihin pääsee kokeilemaan ratsastusta (paitsi meille)?

2. Mistä tiedän milloin ja missä on kisoja ja miten niitä seurataan? (Miestäkin kiinnostaa estekisat, kun hänelle valkenee mitä siinä ajetaan takaa)

3. Millainen sen palaverin pitäisi olla, jossa saataisiin suomalaiseen ratsumaailmaan ekumeenisempi meininki, jossa kaikki auttaisivat toisiaan? (”Ei ole mun ongelma” -asenne ei hyödytä yhtään ketään)

4. Vuorikiipeilijät kiertävät jo kertomassa bisnesväelle miten saavutetaan kukkula. Milloin ratsastajat lähtevät puhumaan siitä, miten saadaan 500kg elävää eläintä toimimaan kuin ihmisen ajatus?

Niin että oikein hyvää perjantaita vaan kaikille esteratsastajille, kouluratsastajille, lännenratsastajille, issikkaväelle, matkaratsastajille, vikeltäjille, tuntsareille ja raviporukalle!

Meikäläistä tarvitaan!

Meikäläistä tarvitaan!