Hevosen paras ystävä on Katja.

Hevosen paras ystävä on Katja.

Nimimerkki Erin lähestyi Kavioliittoa ja hänellä oli suuri viisaus kerrottavanaan. Hän otti kantaa siihen, kuinka me tädit panemme itseämme jatkuvasti halvalla. Se on nimittäin taivahan tosi. Hirveintähän tässä on se, että aivot eivät ymmärrä ironiaa ollenkaan, vaan uskovat kaiken sanomamme mukisematta. Ei siis kannata edes leikillään haukkua itseään. Aivot luulee, että se on totta.

Otin vaarin. Täältä tulee.

  1. Kun hankin ensimmäisen vuokrahevoseni Korpun, tiesin, että nyt kävi elukalla tuuri. Olin täysin mukisematta päättänyt, että jos hevonen on nyt 21, se ei lähde luotani enää koskaan. Hoidin hevosta kuin omaani sen harmoniseen loppuun asti. Korppu lähti taivaaseen 29-vuotiaana, aivan huippujen eläkevuosien jälkeen. Olin siis aivan SUPER eläkehevosen omistaja.
  2. Toinen hevoseni Jaakkima Jaska Jacques oli minulle tullessaan valtava viikari. Maastossa se ei mennyt askeltakaan käyntiä. Se pukitteli, viipotti ja sekoili mielin määrin. Kävin silti uskollisesti maastossa koko ajan. Saattoi siinä mennä vuosi, parikin, mutta lopulta siitä tuli aivan mahtava maastokone. Rohkea ja varma. Se oli minun ansiotani.
  3. En pelkää hevosia. Lähestyn jokaista hevosta uskoen, että se ei halua pahaa minulle. En varaudu pahimpaan, vaan olen hevoselle rauhallinen tukipylväs. Sen myötä kutakuinkin jokaisesta meillä olleesta hevosesta on tullut sympaattinen vätys. Lasken sen eduksi.
  4. Olen parhaimmillani aika hyvä ratsastaja. Jopa koulussa.
  5. Olen erityisen hyvä neuvomaan totaalisia vasta-alkajia. Saan sekä hevosen että ratsastajan ymmärtämään mistä on kyse. Se on sitäpaitsi superkivaa!
  6. Olen kehittynyt melko nopeaksi karsinoiden siivoojaksi.
  7. Autan AINA tallikavereita kun se turvallisuutta vaarantamatta on mahdollista.
  8. Pullukan kanssa on ollut oneglma poikineen ja sillä ratsastaminen on vaikeaa, mutta periksi en ole antanut. Enkä anna.
  9. Olen uskaltanut teettää tammalleni varsan. Varsa on tavattoman kiltti ja hyväkäytöksinen. Otan osan siitä ansiosta itselleni.
  10. Olen kisahoitajana niin hyvä, että en ole saanut potkuja, vaan on pyydetty uudestaankin mukaan.

Perhana, että olenkin hyvä!