Mitäs me myönteiset! Kuva: Karo Pihlström

On siinä etunsakin, että on tunnettu huumoristaan. Kukaan ei varsinaisesti odota, että tekisin yhtään mitään tosissani. Niin kuin esim. nämä koulukisat. Voin kertoa, että siellä oli porukkaa tosissaan! Yritin kuuluttajan roolissa hieman kannustaa hymyilemään, mutta turhaan. Koulukisa on vakava paikka.

Kostoksi päätin itse hymyillä läpi koko radan, vaikka sydän märkänis. Ja miksipä se märkänis, olenhan lempiharrastukseni parissa! Edellisen illan ”treenit” antoivat ymmärtää, että huumori on otettava mukaan toimintaan. Oli nimittän siinä määrin lennokasta menoa.

Ja sitten: seuraava ratsukko Katja Ståhl ja Hilburger. Verkassa laukat oli menneet ihan perseelleen. Hilppa vain riehui. Jokunen hyvä ravipätkä saatiin koettua. Ei kun tuulta päin!

Osataan tälleen. Kuva: Karo Pihlström

Radalle saatiin tulla jo vähän etunenässä, tutkimaan maastoa. Ei Hilppaa hirveämmin ulkoiset asiat heilauttaneet, koska hänellä on niin voimakas oma maailmansa. Ravissa tultiin sisään hieman kippuraisesti ja päätä viskellen (5,0). Ravia ja voltti ihan jees (6,5). Keskiravia ei jostain syystä löytynyt (5,5), ravivoltti toiseenkin suuntaan aika okei (6,5), KESKIKÄYNNISTÄ 6,5!!! Sitten alkoi laukkahommat. Joku saattoi luulla, että menee hyvin, ja menikin, kunnes HUPS JA HOPS, pikkuneiti otti lähdöt JA pukitteli menemään. Minähän en moisista herpaannu, vaan pakotin lapsen etenemään. Siitä hän otti nokkiinsa ja veti uusia pukkeja. Hip hei. Vasemmassa laukassa jouduimme tyytymään nelosiin, koska teini riehui niin kovasti. Oli väärää laukkaa, pukittelua sun muuta. Viime metrit laukkaa sentään 5,5. Viimeinen ravi 6,0 ja tervehdys 6,5.

Tälleenkin osattiin. Kuva: Karo Pihlström

Homma ”hallussa”. Kuva: Karo Pihlström

Tilanne eli situation eli sitikka. Kattokaa miten kiinnostavasti puristun takakaarta kohden! Kuva: Karo Pihlström

Senkin rajuilija. Kuva: Karo Pihlström

Näin peitän sikailun jäljet: pölyvana! Kuva: Karo Pihlström

Ja sitten tuomarille moi. Kuva: Karo Pihlström

Summa summarum: hyväksytty tulos (51,087%), ei kaikottu laatikosta, en pudonnut, ja kaikki askellajit esitettiin ja pysähdykset oli hienohkoja! Ei myöskään pelätty mitään, vaan riehuttiin reippaasti omaksi huviksi. Tästä on matka ainoastaan ja yksinomaan ylös- ja eteenpäin!

Melkein eniten naurattaa kommenteissa: ”Omia reittejä ja omaa ilottelua.” MITEN NIIN.

Ratsastajasta: ”Hyvä, rohkea asenne, ei provosoidu.” NO EI KYLLÄ.

Ja meistä: ”Kun hetkittäin rentoutuu, väläyttää mukavaa liikettä!” SYDÄN!

Ei mikään ihme, sillä HYMYILIN LÄPI KOKO RADAN! (En vähiten siksi, että nauratti niin perkeleesti.)

Terveisiä! Kiva laji! Kuva: Karo Pihlström