Yhteistyössä HEVOSURHEILU

Viime postauksessa purnasin siitä, kun porukka hakee apua ja neuvoja keskustelupalstoilta. Se on toki ihan inhimillistä, mutta pitää muistaa, että netissä hilluu kaikenlaista hauskaraimoa puhumassa ihan mitä tahansa soopaa, eikä se ole edes kiellettyä. Eli: jos saat vertaistukiryhmästä apua, hyvä. Jos saat VÄÄRÄÄ apua, et voi valittaa mihinkään. Joudut syyttämään itseäsi.

Miten tätä hoidetaan?

Laadukkaasta journalismista on vaikea olla kovasti mieltä, jos ei erota sitä laaduttomasta. Tosiasia on kuitenkin se, että mikäli julkaisu kuuluu minkäänlaisen journalismin piiriin ja toimittajina ovat oikeat journalistit, lukija on turvassa. Journalistin ohjeet estävät kirjoittamasta mitä sattuu. Journalistin on otettava selvää asioista – jos nyt ei kaikkea samassa julkaisussa – niin sarjana. Tällöin lukija on eettisesti hyvän puolella, eikä joudu lukemaan mutu-juttuja. Mutu-juttujakin toki voi julkaista, mutta ne ovat yleensä NÄKÖKULMIA tai KOLUMNEJA.

Suomessahan on on melko rajatusti hevosjournalismia, mutta jos haluan pysytellä asian puolella ja lukea usein, on valintani Hevosurheilu. Ratsastajainliiton Hippos on myös hyvä lehti, mutta se ilmestyy melko harvoin ja tulee ikään kuin kaupan päällisenä, kun liittyy seuraan. Niinpä ainoa tapa pysytellä kartalla siitä, mitä hevosmaailmassa NOIN KESKIMÄÄRIN tapahtuu, on Hevosurheilu.

Mitä tässä tutkitaan?

Äkkinäisen silmään lehti voi vaikuttaa ravipainotteiselta, mtta perjantain numerossa on sekä ratsastusliite, että yleislehden puolella aina joku iso hevosen terveyteen ja hyvinvointiin liittyvä juttu. Puhdasta faktaa siis. Koen, että minulla ei hevosenomistajana ja karvahattuna ole varaa olla lukematta niitä.

Näinä päivinä, kun oma lehtien luku rajoittuu töissä selattaviin aikakausilehtiin, on IHANAA, kun perjantaisin pullan ja kahvin kupeeseen ilmestyy suoraan kotipostilaatikkoon ehta hevoslehti. Se on paskimmillaankin parasta. Vielä tänään sinullakin mahdollisuus lukea sähköistä Hevosurheilua ilmaiseksi!