Pullukalla on asiaa!

Pitkästä aikaa tulee pohdiskeleva postaus. Ratsastajainliiton touhu vaikuttaa sivustaseuraajan silmään niin riitaisalta ja haastavalta, että tekee mieli ottaa koko ihmislaji tarkempaan käsittelyyn. Miten samaa asiaa rakastavat ihmiset jaksavatkin olla niin erimielisiä? Todellako jonkun hevosrakkaus on niin virheellistä, että se estää yhteistyön? Ja huom! Yhteistyöhän ei ole sitä, että yksi alkaa johtaa joukkoa ja kertoo miten kaikki pitää tehdä, ja sitten suuttuu, kun porukka ei ole samaa mieltä.

Ihaillen seuraan ihmisiä, jotka tuulettavat hulluna oman lajinsa puolesta. Jaksan taivastella futisfanien ja lätkäfanien palavaa intoa seurata joukkueiden kulkua. Koripallo taas on noussut aivan omaan kastiinsa – jengi reissaa joukkeen perässä ties mihin! Tunnen yhden tyypin, joka tekee näin, ja voin kertoa, että hän on keskivertoa iloisempi ihminen. Aina vähän fiiliksissä, kun on on tiedossa reissu Susijengin perään. Kukaan ei ikinä puhu voittamisesta tai häviämisestä, kohkataan vaan taistelutahdosta. Se on parasta!

Olen keskenäni yrittänyt levittää ratsupiireihin hullua kannatustunnelmaa. Olen huutamut Suomenhevosten estekunkkareissa kuin heikkopäinen ja Finnderbyssäkin on meinannut ääni lähteä. Melko itsekseni olen saanut kiljua, häpeävien katseiden saattelemana. Koulukisoissa ei tietenkään kiljuta, koska kouluhevoset ovat kuin viritettyjä jousia. Myös estekisoissa huudon oikea-aikaisuus on tärkeä: en koskaan unohda, kuinka jonain vuonna Horse Showssa yleisö alkoi huutaa jippiaijee  Raimo Aaltoselle jo viimeisen esteen päällä, ja pudotushan siitä tuli. Viimeisellä esteellä!

Ratsukansa: meillä on PALJON opittavaa raveista. Ensinnäkin ne hevoset eivät lotkauta korvaansakaan huutamiselle ja toisinnäkin siellä HUUDETAAN KOVAA! En tunne yhtään urheilijaa, joka ei siitä ilahtuisi.

Sitten tärkeisiin asioihin: Kavioliitto on tänäkin vuonna Helsinki Horse Show’n kumppani, joten lipputarjouksia on tulossa! Kesällä tulee ensimmäinen. Muttamutta. Myös Nations Cupiin heinäkuussa ollaan tehtailemassa yhteistyötä. Nyt olisi mahdollisuus näyttää niille saamarin ulkomaalaisille kuinka me osataan huutaa omiemme puolesta! Kuka lähtee messiin? Palaan asiaan lähempänä!

Ja ei, Pullukka ei ole vielä synnyttänyt.

Joko uskotte?