Kuva: Hanna Heinonen SRL

Kuva: Hanna Heinonen SRL

Kerronpa teille pari juttua Horse Showsta. Nämä ovat kaikki faktaa.

Tänä vuonna nimellä Helsinki International Porsche Horse Show (varmasti hokaatte kuka sponsoroi) toimiva kisaviikonloppu on maamme suurin vuosittainen sisäareenatapahtuma.  Se on myös suosituin tapahtuma 15-29 vuotiaiden naisten keskuudessa. Mikä on kivempaa kun mennä jonnekin, jossa kaikki haluavat puhua samasta asiasta: hevosista.

Lokakuun 20. päivä alkava tapahtuma järjestetään nyt 32. kerran.

Ratsastajia on Suomessa noin 170 000, heistä n. 50 000 kuuluu liittoon. 40 000 heistä käy vuosittain Horse Showssa. Joku ei siis ole vielä käynyt, arvaan. Usein kuulen puhuttavan, että liput ovat liian kalliit. Huippuluokkien katsominen onkin hintavaa. Toisaalta se johtuu juuri siitä, että silloin katsotaan huippuja, eivätkä he ihan pikkusummien perässä ole Suomeen tulleet. Viikonlopun palkintoihin kuluu n. 500 000 euroa. Jos voitaisiin olla varmoja, että joka vuosi saadaan maksimaaliset sponsorisopimukset, olisi kenties mahdollista alentaa hintoja. Toisaalta samaan aikaan palkintosummat nousevat koko ajan. FEI määrittelee hyvin tarkkaan paljonko dollareita pitää olla jaettavaksi. Jos ei rahaa löydy, ei löydy myöskään World Cupin osakilpailua.

Kaikki luokat eivät ole kalliita katsoa, etenkään jos sattuu olemaan teini. Alle 16-vuotiaille suunnatut Fani-liput ovat kautta linjan 29,50. Aikuisille halvimmat liput ovat 39,50. Sillä hinnalla voi kuitenkin lojua tapahtumassa koko päivän ja katsella luokkia vaikkapa hallin lukuisista tv-ruuduista. Tai mikä hienointa: väijyä verkkahallissa ammattilaisten jujuja.

Vertailun vuoksi Flow-festivaalin liput ovat 182 euroa kolmelta päivältä. Ihan linjassa, siis. Ero on tietysti siinä, että Flow-harrastajilla menee rahaa vain Flowssa, meillä hevoshulluilla joka kuukausi. Ja PALJON.

Jäähallin vuokra, tallit, expo-alue, jäähallin pohja ja moiset kulut lohkaisevat 400 000 euroa budjetista. Ei ole ihan heittopussihommaa rakentaa jään päälle kaikille kelpaava pohja. Tahi haiseviin pukukoppeihin toimihenkilöiden konttoreita. Mutta niin se toimii! Kun kuutisenkymmentä hevosrekkaa kurvaa pihaan, homman on oltava kunnossa. Hevosille on varattu 250 karsinaa.

Tänä vuonna tapahtumaan järjestetään myös hevosbloggajien tapaamisia. Siellä on mahdollisuus ottaa kaverikuvia ja kysellä kaikki. Listalta löytyvät varmasti HIHS:n yhteistyöbloggaajat, eli seuraavat tyypit: Ruuhkavuosiratsastaja, Tiia, Aada, Sophia Backlund, Erika, Heidi, Jilla, Kaktu ja TIETYSTI KAVIOLIITOSSA 30V! Aikatauluista ja paikoista kertoillaan tuonnempana. Tai siis minä kerron.

Mikäli julkkiksen elämä kiehtoo, niin siltäkin kannalta kannattaa hakeutua Horse Showhun. YLE:n televisioimissa osuuksissa on viime vuonna ollut yhteensä 3 027 000 katsojaa.

Useimmat meistä (minä ainakin) haluavat ehdottomasti nähdä Anna-Julia Kontion kotikentällä. Toistaiseksi Kontio on vahvistanut kiinnostuksensa, mutta lukkoon ei vielä ole mitään lyöty. Mutta sanotaanko nyt näin, että voi JUMA ME HUUDETAAN JOS JUULI TULEE PACIFIC DES ESSARTSIN KANSSA HELSINKIIN!

TULE TÄNNE, JUULI! Olemme valmiita!

Mutta okei, ensin hurrataan Elmolle. Elmon toimet jatkuvat huomenna maastokokeella klo 16-22, eli kuka tietää tarkemmin monelta? Varmaan lähempänä kymmentä. Nytkin olen tuijottanut pyöräilyä n. sata vuotta, koska odottelen sitä kenttäporukan toista kouluryhmää. Siinähän odottelen.

Loppukaneettina sanoisin, että jos joku asia kysytyttää tai mietityttää Horse Shown tiimoilta, niin vastaan kyllä! Saan siitä nimittäin palkkaa. Ja tiedä vaikka SAISIN ARPOA KYSYJIEN KESKEN LIPUN SINULLE JA KAVERILLESI HORSE SHOWHUN…

Taitaa olla Steve Guerdat'llakin uusi hevonen.

Taitaa olla Steve Guerdat’llakin uusi hevonen.