Hyvää joulua, Kavioliittolaiset!

Hyvää joulua, Kavioliittolaiset!

Kun taluttelet varsaa maneesissa, laita sille fullcheeck-kuolaimet. Tämä siksi, että kun varsa saa hepulin, tavalliset kuolaimet luiskahtaa helposti poskelle, mikä sitten tapahtuikin. Ei, tutit ei riitä, nekin luiskahtaa suuhun.

Kun esittelet varsalle joulukuusta, se saattaa TODELLA pitää siitä. Jopa niin, että joulukuusen koristenauhaa saakin yhtäkkiä nykiä sen kurkkutorvesta. Eipähän peljästynyt ainakaan.

Kun hevonen on vapaalla heinällä, se voi lihota merkittävästi jopa PÄIVÄSSÄ. Juoksuttamalla pääsee monta kierrosta pelkän pierun voimalla. Laihtui ehkä 50 kg.

Cob-kokoinen älä-ahmi-heinää-tai-kuolet-räjähtämällä-kuonokoppa ei mahdu Pullukalle, vaikka pieninenäinen onkin.

Karsinan kuivituksen voi hoitaa myös niin, että laittaa karsinan kulmiin kuiviketta. Siitä sitä on kätsä raapia tarpeen tullen keskemmälle.

Talviaikana hevosia kannattaa juottaa ihan ämpäristä, sillä automaattivesi on hiton kylmää. Eivät juo siitä tarpeeksi. Ymmärrät kai, ”aivot jäätyy”-tunne?

Hevosten rokottaminen 23.12. on neron keksimä systeemi. Se mahdollistaa hevosille pienen hetken ilman meikämanneja ja meikämanneille pari päivää aikaa lihota kunnolla. Elää kerrankin kunnolla ”sit ku”-elämää.

Himalajan suolakivessä ei välttämättä ole mukana narua.

On mahdollista, että Lick-it ei maistu ahneelle hevoselle.

Iso lasinen uunivuoka on mahdollista pudottaa tiskipöydältä niin, että se ei mene rikki. Siinä ollut makaroonilaatikko mahtuu myös yhteen Australianpaimenkoiraan ilman, että kukaan huomaa mitään. Paitsi ettei sitä makaroonilaatikkoa enää ole. Itse asiassa vuoka on nuolut niin puhtaaksi, että epäilen oliko koko makaroonilaatikkoa koskaan olemassakaan.

Nahkaiset ratsastushanskat voivat muuttaa pois ilmoittamatta mitään.

Otsalamppu on paras keksintö sitten pyörän.

Hyvää joulua, jengi! t. Pullukka, Hilppa ja Katja (&lapsi)