Hyvää juhannusta, jengi! Pitäkää ne sepalukset kiinni, myös toisiltanne!

Hyvää juhannusta, jengi! Pitäkää ne sepalukset kiinni, myös toisiltanne!

Hyvää juhannusta! Parantelen yhä flunssaani kotimaisemissa, joten saatte napakkaa analyysia valaistumisestani. Tässä mihkään mökille päästä, kun sataa&tuulee&ruuhkii. Mutta ihan sama! Tuleehan se juhannus taas ens vuonna.

Jos paketoin tietoni hevosista tähän, niin olen oppinut seuraavat tärkeät asiat omistaessani hevosen:

1. Luottamussuhde hevosen kanssa on hyvä henkivakuutus. Luottamuksen opettelu alkaa siitä, etten koko ajan pelkää mitä se tekee, niin sekään ei sitten ehkä koko ajan pelkää mitä minä teen. Tällä metodilla hevonen kulkee perässäni vaikka mihin. Eikä sekoa.

2. Hevosen saikku ei välttämättä ole huono asia. Antaa aikaa miettiä mikä tässä nyt on tärkeää. Harva saikku on sellainen, ettei saisi kävelläkään, joten hevosen kanssa ehtii olemaan ns. kasvokkain aika paljon. Siitä kannattaa ottaa kaikki irti ja tehdä mitä voi. Maasta käsin käynnissä voi tehdä MILJOONIA asioita, jotka kehittävät kohtaa 1.

3. Pienet lihasjumit helpottavat hyvällä, reippaalla ratsastuksella. Ihan niin kuin itselläsikin: jos on pikkusen paikat juntturassa, tee lenkki tai mene jumppaan. Kyllä se siitä. Ei tapa, mutta saattaa vahvistaa.

4. Vanhat hevosmiehet sanovat, että silmistä näkee mikä hevonen on ja miten se voi. Se on taivahan tosi. Hevosen silmistä näkee onko se esim. kipeä, tyhmä tai kauhuissaan. Oikea tulkinta helpottaa käsittelyä ja johtaa toimenpiteisiin. Tosin tyhmää hevosta ei saa fiksummaksi. Se pitää vain hyväksyä.

5. Hännästä vetäminen ei saa hevosta pysähtymään. Namipala saa. t.nimim. Kaksi kilometriä maastosta kotiin kävellyt

6. Jännittyneeltä hevoselta on turha odottaa mitään suorituksia. Ensin rentous, sitten temput. Toisinaan saattaa jäädä temput tekemättä, mutta hei: se on semmosta ja tää on tämmöstä. Eikö ne niin sano.

7. Epäsopiva ratsastuksenopettaja saa vain pahan mielen. Sopiva saa olosi tuntemaan paremmaksi ratsastajaksi kuin oletkaan. Which is good.

8. Epäsopiva satula saa aikaan kipeän selän. Vaikka satula istuisi hevoselle kuin hanska, mutta sinä istut selässä kuin sorsa, tilanne on huono. Kipeä selkä maksimoi vitutuksen.

9. Tiedän aina tänään enemmän kuin eilen. Ja eilisen ohje saattaakin tänään olla jo huono. Kannattaa kuunnella muita, siitä voi kuulkaa oppia.

10. Minä tiedän parhaiten voiko hevoseni hyvin, paitsi jos olen tyhmä puusilmä, enkä näe, että se voi huonosti. Toivottavasti joku hakee sen silloin pois minulta.

Hevosenomistajat! Olkaamme kollektiivisesti iloisia siitä, että meiltä ei vieläkään ole otettu hevosia pois. Klara Juhannus!

 

Ehhehe.

Ehhehe.