Katsokaas kun rikas kyykkii hevostensa äärellä.

Katsokaas kun rikas kyykkii hevostensa äärellä.

Ihan relevantti kysymys. Yhtä relevanttia on kysyä Miten kenelläkään on varaa ostaa uusia vaatteita. Kysehän on siitä mihin rahansa laittaa. Ja jos sitä ei ole ollenkaan, niin sittenhän sitä ei laita mihinkään. Karkeasti ratsastuksenharrastajat voi jaotella seitsemään ryhmään. Mukaan mahtuu persaukista ja miljunääriä ja kaikkien rahoitustekniikat ovat ihan toimivia.

Ryhmä 1: Isi osti hepan. Isi maksaa hepan elätyksen, vehkeet, trailerit sun muut. Ei tarvi miettiä riittääkö raha, ainoastaan riittääkö aika. Sitä ei ole rajattomasti kellään.

Ryhmä 2: Ostin itse hevosen. Säästin tai otin lainaa, sama se. Pidän hevosta ihan kivassa maneesitallissa, enkä mukise. Laitan rahani mieluummin hevoseen kuin esim. matkailuun.

Ryhmä 3: Sain hevosen pilkkahintaan. Itse asiassa osa siitä on yhä maksamatta, mutta hoidan sen kyllä. Pidän hevosta kelvollisessa tallissa, mutta vuokraan heppaa 2-3 krt viikossa ulos. Näin säästän merkittävästi, enkä joudu rahavaikeuksien takia vankilaan. En ole perso uusille varusteille. (Tai olisin ehkä jos olisi varaa).

Ryhmä 4: Pelastin hevosen lopetusuhan alta ja sain sen ilmaiseksi. Pidän sitä halvassa tallissa, maksan ylläpidon tallitöillä. Olen ihan poikki ja pa, mutta tämä on minun tapani olla hevosenomistaja. En valita.

Ryhmä 5: En halua omaa hevosta, koska ne maksaa ihan sairaasti. Vuokraan ihanaa hevosta 2-3 krt viikossa ja en voisi olla onnellisempi.

Ryhmä 6: Käyn ratsastuskoulussa kerran viikossa. Se riittää hyvin, haluan, että minulla on muutakin elämää, vaikka hevoset onkin kivoja.

Ryhmä 7: Jonain päivänä vielä aloitan uudestaan.

Kun tarve ja tarjous löytävät toisensa, onni usein ilmaantuu paikalle. On paljon hevosenomistajia, joille aika on suurempi ongelma kuin raha. Myös päinvastaisia henkilöitä löytyy. Tarpeeksi kauan kun etsii, löytää saletisti itselleen sopivan tavan harrastaa. Paras konsti on käydä vähän siellä sun täällä ja jutella ihmisten kanssa. Oman juttunsa voi löytää ihan kesken kaiken! Eikä todellakaan tarvitse olla äveriäs.

T. Nimim. Uudet vaatteet, mitä ne on?