Terveiset koronan ääreltä! Läheltä liippasi, mutta tyhjä arpa. Lapsi oli testissä, kun kurkkua hieman kaihersi. Ihmettelin toki suuresti, jos niinkin uskomattomassa kaatopaikassa (huoneensa) elävään ihmiseen voi joku iskeä, mutta kai se on mahdollista. No ei ollut. Ollaankin mietitty, että näin laiskat imuroijat kuin me ynnättynä tallikamojen pelmahdukseen ajavat helposti pois viruksen kuin viruksen. Niin kävi tälläkin kertaa.

Sitten hevosiin! Kuten tiedetään, pieni Hilppa on elpynyt hankkariongelmastaan. Nyt häntä saa alkaa KUNTOUTTAA. Ongelma nyt vain sattuu olemaan se, että olen hieman pönttö aka urpo. En ihan osaa tulkita selvää suomea kauhean hyvin. ENNEN saikuttelun loppua ohjeena oli, että kävellä saa vaikka kuinka, ravata vähän. MIKÄ ON VÄHÄN? KIERROS? SUORAT SIVUT? MENNÄÄNKÖ KULMAT KÄYNNISSÄ?

Hitto, laukkasin. Virhe!

Vetelin fiiliksellä. No, sitten saatiin puhtaat paperit. Ajattelin, että johan tässä on ravailtu, kokeilen laukkaa. SIIS KOKEILEN. Tyyliin kierros. Olipa siisteintä ikinä! No arvatkaa, teinkö virheen? Kyllä. Pyysin ell:ltä MAHDOLLISIMMAN TARKAN ohjeen miten tulee toimia, ja se ei ollut vielä saapunut, niin johan kerkesin pilata kaiken.

Parin päivän päästä nimittäin sain ohjeen. Voihan penaali.

  • 1 VIIKOLLA 2 KOKONAISTA KIERROSTA RAVIA MOLEMPIIN SUUNTIIN (joo, ymmärrän, mutta näinhän mä oon jo tehnyt?!?)
  • 2 VIIKOLLA 3 KOKONAISTA KIERROSTA RAVIA MOLEMPIIN SUUNTIIN (olenko nyt jo tässä kohdassa?)
  • 3 VIIKOLLA 4 KOKONAISTA KIERROSTA RAVIA MOLEMPIIN SUUNTIIN
  • 4 VIIKOLLA 5 KOKONAISTA KIERROSTA RAVIA MOLEMPIIN SUUNTIIN, VOIDAAN JO MYÖS OTTAA MUUTAMIA ISOJA YMPYRÖITÄ MUKAAN KIERROSTEN LISÄKSI (shit, menin jo)
  • 5 VIIKOLLA ALOITETAAN LAUKKATYÖSKENTELY, 1 KIERROS LAUKKAA RAVITYÖSKENTELYN LISÄKSI (no niin!)
  • 6 VIIKOLLA 2 KIERROSTA LAUKKAA PER SUUNTA RAVITYÖSKENTELYN LISÄKSI
  • 7 VIIKOLLA 3 KIERROSTA LAUKKAA PER SUUNTA RAVITYÖSKENTELYN LISÄKSI
  • 8 VIIKOLLA 3 KIERROSTA LAUKKAA PER SUUNTA RAVITYÖSKENTELYN LISÄKSI
  • HEVOSELLA VOIDAAN KÄVELLÄ 1/2-1 H PÄIVÄSSÄ RAVI- JA LAUKKATYÖSKENTELYN LISÄKSI
  • JALAN KYLMÄYS AINA LIIKUNNAN JÄLKEEN

ONGELMAT: voi kamala, entäs kiipeily? Entäs metsäretket? Onko rinnastettavissa kävelyyn vai raviin? Mitäs kun en ole kylmännyt tähän mennessä liikunnan jälkeen, vaan aloitin vasta? Auttaako 10 tunnin tarhaus pakkasessa? Mitä jos sekoitan viikot? Saako hangessa rämpiä, ja jos saa, niin paljonko? Kuinka usein?

APUA!

Nyt menen kauppaan (saako mennä? Tai siis saako tavallisesta ruokakaupasta kalentereita?) ostamaan kalenterin, jotta voin seurata asianmukaisesti hevoseni kehitystä takaisin ratsuksi. Voi hitto, että tässä on suuret tyrimisen mahdollisuudet! Ja milloinkohan saa mennä puomeja? Onko se yhtä kuin ravia, vai onko se ENEMMÄN? Milloin saa aloittaa hyppäämisen? Kesällä?

Ai niin: KUSTANTAJA SOITTI: KIRJA TULEE KÄTÖSEEN PE TAI VIIMEISTÄÄN MA! JIPPIIIII!

Kuvan potta: Back on trackin EQ3 Pardus, takki Euro-starin Fabiella, Hilpan selässä Mattes-karvaromaani. Ihmisen keskipaksuus: tuuli, ikä, McDonalds.