Tämä jää päälle.

Ehdinkin jo Facebookissa mainita, että näin ihmislenkkeilijän, joka oli ep. Näin myös oravan, joka tahditti. Miten näitä onkin niin paljon? Jään päivittäin kiinni siitä, kuinka katselen koirani ravia ja laukkaa, ja haluaisin niin ratsastaa sillä. Onneksi se on mahdotonta, koska koirani on vehnäterrieri, ja painaa 15 kiloa. Mutta on sillä hieno laukka! Ehkä barbie selkään…?

Muitakin koiria katselen mielelläni sillä silmällä. Toisinaan näkee hienoja lisäyksiä, erityisesti jos näköpiirissä on villieläimiä, kuten jänö tai peura. Eläinlääkärissä olen selittänyt ihan tosissani, että koira ei liiku kunnolla selän läpi.

Joku vuosi sitten olin merellä, ja matkasimme jollekin luodolle sellaisella pikaliipparilla, jossa on tangot, josta pidetään kiinni. Aallot tulivat muutaman metrin välein ja sitten aina pudotus. Ihan kuin olisi mennyt innaria! Oikein keskityin, että istuntani pysyy kasassa koko ajan. Myötäsin myös sopivasti, en liikaa. En usko, että muut matkustajat näkivät asiaa niin.

Pyöräily on ärsyttävää, kun istunnalla ei voi jarruttaa. Painoapu otetaan sentään vastaan käänyttäessä. Katselen kauhulla pyöräilijöitä, joilla on poljin keskellä jalkapohjaa. Senhän kuuluu olla päkiän alla! Myöskin muodikas katupyöräily selkä kyyryssä vaikuttaa epäilyttävältä. Kaikin puolin.

Koiraa ulkoiluttaessa käytän puolipidätteitä, tosin vain kädellä, mutta kuitenkin. Toimii ihan hyvin! En muutenkaan juurikaan jää vetämään hihnasta, koska kaikkihan tietää, että se vaan juoksee alta, jos niin tekee. Olisikohan suorastaan järkevää laittaa koirallekin kaksi hihnaa? Tulisi siinä harjoiteltua tasaista tuntumaa.

Autoa pyrin käyttämään pienillä avuilla. Maltillinen kaasu ja jarru. Pitää reagoida heti! Vaikka se ei reagoi istuntaan, muistutan aina silloin tällöin itseäni siitä, että selkä on hyvä pitää suorassa. Jos pitää lähteä äkkiä esim. valoista, kyynärpäät heilahtavat aika helposti sivuille. Tyypillinen virhe minulle.

Ratsastus on sillä tavalla kokonaisvaltainen laji, että se jää mielikuvatasolla päälle aika tukevasti. Hyvinkin intensiivinen tunti vie pois tästä maailmasta pitkäksi aikaa. Yhtäkkiä ei näe liikenteessä muita kuin vetoautoja ja koko maailma kiertyy hevosten ympärille. Omaa arkeani värittää nyt tamman kiima ja sen ilmentyminen. Sitä miettii ihan surutta, että mitenkähän omat kuukautiset, oliko ne viimeksi ihan linjassa vai oliko heittoa edelliseen.

Vielä en ole onneksi alkanut pelästyä postilaatikoita tai puunlehtiä. Se on varmaankin next level. Sitä odotellessa.

Odottakaa, käyn vain nopeasti laittamassa autolleni yöksi loimen!