Ihana pieni tyttö. Kuva: Karo Pihlström

Korona jyllää, mutta huomaako sitä tallilla? Ei ainakaan meillä. Tallilla käydään ihan samaan tahtiin ja hevosia rapsutellaan. Kaikki kisat on peruttu. Meillä piti olla huomenna estekisat, mutta ne tyrehtyivä oman porukan rataharjoituksiksi. Käytännössä  kisat pidetään, mutta ilman juhlallisuuksia ja pienemmällä porukalla. Aika kiva, siis!

Tallilla on jokunen, joka on työpaikaltaan joko karanteenissa tai etänä. Jostain syystä talli-ihmisiä se ei juurikaan korpea. On itse asiassa mietitty, että kestäisikö korona tallielämää? Vai onko talleilla koronalle liian likaista?

Tyttären kanssa juuri juteltiin, että aika monta kertaa on tullut pyyhkäistyä kädellä vahingossa loimen takalenkkiä vain huomatakseen, että se on kokonaan paskan peitossa. Mitä siinä sitten teet? Pyyhit käden housuihin, pyyhkeeseen, JOHONKIN, ja unohdat koko jutun. Suora leikkaus McDonaldsin pihaan, jossa autokaistalla tilataan ateriat ja syödään ranut jo matkalla kotiin. Vasta syömisen jälkeen käy mielessä mitä kädessä oli aiemmin. Hups.

Voipi olla, että juuri tämä paskan vakiomäärä pitää meidät terveenä. Tämähän ei ole tieteellinen lausunto, vaan pohdinta. Tallilla käyvät ihmiset laittavat suuren osan palkastaan hevosiin ja ovat siksi onnellisia. Jos ratsastustunti/kisat sattuu vielä menemään putkeen, niin onnea on jo vaikea peitellä. Maailma on upea! Mikään ei haittaa! Eikö onnellinen ihminen olekin vastustuskyvyltään kovempaa luokkaa kuin onneton?

Jotkut saattavat saada hirveät kiksit hamstraamisesta. Kauppoja tyhjennellään pakettiauton kanssa, ettei mistään tule pulaa. Onnellinen ihminen lojuu sitten vessapapereineen kotosalla, ja on suorastaan sääli, jollei karanteeni yletäkään hänen kotiinsa asti. En usko, että mikään olisi ihanampaa, kuin tietää, että on täysin valmistautunut ja aseistettu. Itsehän elän hevoskuplassa, enkä edes muista, että kaupassa pitää käydä. Ja jos käyn, ihmettelen, että onpa tyhjää, taidan tilata pizzan. Suuri huoli nousisi, jos tallille ei saisi mennä. Siitä ei onneksi kukaan ole vielä puhunut mitään.

Hevoset-messut siirrettiin tuonnemmas. Kaikki kisat ovat jäissä, ja jos niitä pidetään, katsojat saavat jäädä kotiin. Samaan aikaan freelancerit ja yrittäjät menettävät karmeasti rahaa ja näin ollen hevosiinkin upotettava raha pienenee. Hirveää! Toivottavasti tämä on pian ohi. Tsempit kaikille kärsijöille!

Vitsihuumoria loppuun!