Hilppa kuuntelee miltä Bemer kuulostaa selässä. Sillä aina aloitetaan.

Olenkin jo tilittänyt pateista, joihin pikku hevoseni on sonnustautunut kesän lopusta asti. Olen nyt vihdoinkin jäljittänyt ne valkuaispateiksi, mutta edelleenkään en tiedä mitä niille tekisin tai miten niistä pääsee eroon. Perusfaktat: histec kokeiltu, ei auta, heinä on hyvää ja noin, väkirehua saa aamulla 1/2 l kauraa, illalla 1/2 l nappulaa, molempia saanut aiemminkin, ei voine johtua niistä. Suolaa saa. Vitskuja saa, nyt iho-versiota, jossa kai enemmän sinkkiä.

Sitten uuteen kokeiluun: pyysin eläinrefleksologi Jaanus Nogenea tutkimaan pimatsun. Tutkimisen aloittaminen oli vaikeaa, sillä erään nimeltä mainitsemattoman ruunan naama oli koko ajan erään tamman pyllyssä, ja ongelma oli se, että tammamme ei suostunut siirtymään, koska hän on pornokuningatar. Ennen kuin pakon edessä siirtyi, lirautti kuitenkin ”I’ll be back” -lammikon pojan kämpän eteen. Huoh.

Sitten tarkistellaan etukäpälien tila.

Ensin Jaanus kävi läpi koko Potkamon ja totesi, että kaikkinensa lihakset ihan ok kunnossa. Ei merkittäviä jumeja. Persuksissa oli pientä juntturaa, mutta ei pahaa. Sään päältä koputteli ja sanoi, että tähän on joku painanut, loimiko lie? Satula ei paina, koska tsekattu ja vieläpä memoryfoam käytössä. Oltava loimi! Pitää varmaan laittaa pehmuketta sään kohdalle. Todettiin myös yhdessä, että säkä ei ole vielä kunnolla kehittynyt.

Sitten päästiin asiaan: Jaanus havaitsi, että pikku Potkamo kerää nestettä, ja voipi olla, että juuri siksi, kun viemäri ei toimi, ihoon pakkautuu moisia patteja. Neuvona oli siis nesteenpoisto. Se suoritetaan KOIVUNLEHDILLÄ! Jaanus käski mennä ostamaan kuivatun vihdan ja rapsuttelemaan sitä ruokiin. Noin neljä lehteä per ruoka. Kas,kas! Tänään en vielä ehtinyt vihta (vasta?) -kaupoille, mutta huomenna menen kyllä. Myös omenaviinietikka todettiin ok:ksi muuten, paitsi että se voi aiheuttaa ripaskaa. Sitä emme tarvitse, koska takasukat ovat valkoiset.

Aineenvaihdunta siis kaikkinensa saisi olla kiihkeämpi, etenkin nesteiden osalta! Otan siis yhteyttä Nina Lättiin, joka hoiti Pullukan Horse Show -kuntoon! Taattu nainen. Hän omistaa itse ravihevosia ja tekee lymfahoitoja hevosille.

Neiti Potkamo neulatyynynä.

Jaanus tuikkasi muutaman neulan Hilppaan, lähinnä taakse, haluten rentouttaa pyllylihaksia ja jouduttaa aineenvaihduntaa. Tänään illalla menen katsomaan onko se jotenkin erinäköinen.

Nyt on tämäkin sitten koettu Hilpan osalta! Samalla Jaanus lykkäsi minulle jokusen purnukan tuotteita, jotka lähetetään Pullukalle, jotta suolisto voisi mahd. hyvin. Ihanaa! Kyä tää tästä.