Neiti Potkamo ja Ratsuttaja.

Kävin Ypäjällä kuskailemassa kaveria. Oli kiva reissu ja mikä oli kaikkein kivintä, pääsin tapaamaan Riikka Harjulaa, joka tuntuu ratsuttavan nykyään 75% Etelä-Suomen nuorista hevosista. Hän on useiden kohdalla se, joka menee ensimmäisenä selkään. Peloton henkilö, siis. Mikä oli mukavinta havaita, oli se, että hänessä virtaa aimo annos vanhaa kunnon hevoshenkilöverta. Ei olla pikkuasioista sekoamassa ja hevosia kohtaa käyttäydytään reilusti ja tiedetään, mitä niiltä voi vaatia.

Tämä kaveri löytyi Ypäjältä. Nimensä on NEITI MÄKELÄ. Kestäminen loppuu nyt.

Kyselin tietysti yhtä ja toista, koska kerrankin pääsin moisen ammatti-ihmisen kupeeseen kökkimään. Näinhän toki hänet Horse Show’ssakin suorittamassa, mutta silloin aikataulu oli niin tiivis, etten ehtinyt käydä fanittamassa. Tällä kertaa otin vahingon takaisin.

Kyselin, millä hän tykkää juoksuttaa nuorisolaisia. Joustochambonia Harjula kehui ja sivuohjia piti myös ihan hyvänä vaihtoehtona. Ratsuttamisesta hän totesi, että mahdollisimman pian on hyvä saada joku muukin selkään kuin hän, jottei hevonen totu vain yhden ratsastajan tyyliin. Sieltä saattaa lentää kaaressa, jos hevonen ottaa nokkiinsa väärästä tyylistä. Tästähän intoonnuin sitten itsekin. Perhana, se on sitten piakkoin itse noustava Hilpan selkään! Onhan tässä jankutettu aiheesta jo väsyksiin asti.

Suunnitelma onkin seuraava: tällä viikolla Ratsuttaja käy vielä kaksi-kolme kertaa, ja sitten Hilppa saa pitää mietintätauon. Tammikuussa jouluna hyvin syönyt omistajansa vinssataan selkään. Siitä sitten edettäisiin niin, että Ratsuttaja käy kerran viikossa ja minä toisen. APUA! H-HETKI LÄHESTYY! TUOKAA HAJUSUOLAA! MINÄ KIIPEÄN ITSE KASVATTAMANI PIKKUHEVOSEN SELKÄÄN! AUTTAKAA!

Nyt ihan rauhallisesti, Katja. Olen kuullut, että joku muukin on joskus kiivennyt itse kasvattamansa hevosen selkään.Tilanne on täsmälleen sama, kun synnytin ensimmäisen lapseni. Olin täysin varma, että KUKAAN ei ollut koskaan aiemmin a) synnyttänyt tai b) kokenut moista kipua. Kuulemma oli kuitenkin. Hear say.

Alkuvuoteen pakkautuu liikaa jännitystä. Lapsi saa ajokortin ja sitten tämä hevoshomma. Pitää levätä joululomalla tarpeeksi, että kestää sen kaiken.

AIJOO, meinasi unohtua: Hilppa sai elämänsä TOISET etukengät. Tällä kertaa kukaan ei edes ollut pitämässä hänelle seuraa, koska KENGITTÄJÄ OLI TUNNIN ETUAJASSA. Ymmärrän, että tämä kuulostaa valeuutiselta, mutta totta se on! Ja kengittäjä vielä sanoi, että hyvin meni, ei ollut mitään probleemaa. MITÄ TÄÄLLÄ TAPAHTUU? Kohta se varmaan pukee loimenkin itse päälleen. Siis Hilppa.

Laitettiin Riinan kanssa kengät, oliko sulla jotain…?