Olen huolissani teistä, ihmiset.

Olin eilen illalla tallilla norkoilemassa ja kakkaa lappomassa, koska ei minulla ole juuri nyt muuta funktiota tällä hetkellä. Paitsi tiestysti kuskata, kannustaa ja maksaa. Juttelin siinä sitten parin tallikaverin kanssa, jotka kertoivat, että eräs tallikaverimme oli haukuttu pataluhaksi Hevostalli.netissä. Tämä henkilö ei ole millään tavalla julkisuuden henkilö, eikä myöskään epäterveen näkyvä millään osa-alueella. Voimme puhua aivan tavallisesta, tavoitteellisesta harrastajasta, jolla menee ihan normaalisti, eli välillä hyvin ja välillä huonosti. Kanssaharrastajilleen tämä henkilö on AINA ystävällinen ja avulias. Liekö se sitten lopulta ollut jollekin liikaa? Että siinä on jollain oma hevonen, ja sitten se on perkele kivakin vielä?

Mikä eniten suututti, oli se, että ilmeisesti se JOKU, joka oli tekstin kirjoittanut, oli OMAN TALLIN PORUKKAA. Tämä pettymys menee ihan yli äyräiden.

Eikö talliporukka ole juuri se, joka tukee, kun maailma murjoo? Jonka syliin sukelletaan valittamaan, kun ei suju? Eivätkö ne ole juuri niitä ihmisiä, jotka ymmärtävät sinua, kun kukaan muu ei? Millainen tallikaveri on edessäpäin kiva ihminen, mutta nettiin päästessään alkaa tuhota muiden elämää?

Pohdimme asiaa hyvien tallikavereiden kesken. Tulimme siihen tulokseen, että KIVITTÄMINEN on hyvä ratkaisu, jos saamme sen kirjoittelevan persereiän kiinni. Jos osuu silmään, saa bonuksia. Tosiasiahan on se, että ei sellaista koskaan saa kiinni. Käytännössä pitäisi juottaa kaikki tallikaverit humalaan, lapsia myöten, ja kuunnella pikkutuntienkin söpötykset, jos se vaikka lipsauttaisi. Eli ehkä ei kuitenkaan.

Miten tämä laji voi koskaan saada tämän suurempaa jalansijaa maassamme, jos yhteishenki on tätä luokkaa? Verottaja näkee parhaillaan suurta vaivaa, että voisi puuttua vapaaehtoisten panokseen tapahtumissa. Jos verottaja onnistuu, voimme unohtaa ihan kaikki ratsastustapahtumat. Myös kaikki festarit, jos jollain on niihin aikaa/varaa mennä. Ei tarvitse ehtiä muualle kuin netin ääreen haukkumaan muita, koska muiden syytähän se on. Muiden syytä on myös se, että nettikirjoittelijalla ei ole omaa hevosta, rikasta perhettä tahi viitseliäisyyttä tehdä asialle mitään. Saattaa olla myös vatsa kipeä, ja sekin on muiden syytä. Tiedä vaikka finnejä olisi.

Mitä enemmän tuohdun, sitä varmempi olen, etten KOSKAAN, KOSKAAN enää mene Hevostalli.netiin lukemaan yhtä ainutta mitään. En ole tähänkään mennessä siellä käynyt kuin joskus kurkistamassa, mutta nyt on sekin loppu. Se on sinänsä harmi, sillä siellä on varmasti myös ihan järkeviäkin keskusteluja. (Tosin itse ne ole yhtään sellaista nähnyt.) Menen mieluummin vaikka iltapäivälehtien tai MV-lehden sivuille kommentoimaan. Siellä ei sentään tarvitse miettiä onko joku tuttu päässyt hieman näpyttelemään. Ei nimittäin ole. Siellä hengaavat ihan viralliset sekopäät.

JA SINÄ, JOKA KIRJOITTELIT TALLIKAVERISTANI – varoituksen sana. Ei oikeasti ole mikään ameriikantemppu selvittää ip-osoitteesi alkuperää. Jos nukun esim. huonosti tai muuten vaan vituttaa, saatan sen tehdä. Mitäs sitten tehdään?

Pitääkö tämä vielä erikseen sanoa? Tukekaa ja kannustakaa toisianne! Se tuntuu hyvältä ja on vielä kivaakin!