Kuva: Karo Pihlström

Hei sinä, jolla liksa rullaa vaikeista ajoista huolimatta. Ole kiitollinen, sillä se on etuoikeus. Me yrittäjät ollaan hiuskarvan varassa, ja monella se hiuskarva on jo katkennutkin. Sinä voit auttaa meitä yrittäjiä tekemilläsi valinnoilla.

Itse tein taannoin valinnan. Ryhdyin yhteistyöhön Valmennuskeskus Huipun kanssa, koska arvelin, että siitä voisi olla fyysistä hyötyä paitsi minun keskivartalolleni, myös teidän keskivartaloillenne, hyvät kanssakavioliittolaiset. Ajattelin, että on kiva kokeilla miten tämä menee ja innostuuko porukka. Ennen kun ryhdyin yhteistyöhön, stalkkasin tietysti vähän millainen tyyppi löytyy Huipun takaa ja ilokseni havaitsin, että vaikuttaa mukavalta ihmiseltä ja on lisäksi vajoamaisillaan kuntosaleineen hirveään kuseen, koska korona.

Tulos: valtavan iso, ihana porukka kavioliittolaisia lähti mukaan Core Challengeen ja me saatiin oikeasti pidettyä yhden yrittäjän sieraimet pinnan yläpuolella! Tuli niin hyvä fiilis! Oma ryhtyminen ei vaatinut juuri mitään, ja silti tuloksella on merkitys! Aloin saman tien pohtia miten me – tunnetusti uskomattoman väkevät kavioliittolaiset – pelastettaisiin muitakin alan toimijoita.

Tällä hetkellä ainoa alan uutisjulkaisu on Hevosurheilu. Jos on YHTÄÄN kiinnostunut kilparatsastuksesta ja toisaalta myös hevosen hyvinvoinnista, Hevosurheilu on huippu. Ravijuttujen lisäksi siinä on paljon asiaa hevosen hyvinvoinnista, ja koska ravipuolella pollet tahkoavat rahaa, ollaan siellä myös kohtuullisen tarkkoja uusimmasta tutkimustiedosta. Se näkyy Hevosurheilussa. Perjantain HU:ssa on ratsastusliite, ja voit siis tilata pelkän perjantain lehden. Vähän niin kuin sunnuntaihesari, mutta ihanampi.

Ja nyt jos koskaan, tilaa itsellesi yksityistunti! Ota opettaja viereen ja hierokaa istuntasi kuntoon. Kentällä/maneesissa ei ole muita kuin te kolme, jos menette tarpeeksi outoon aikaan. Tällä ratkaisulla paitsi saatat pelastaa opettajasi lapset nälkäkuolemalta, opit itse vaivihkaa ratsastamaan. Mikäli hevosesi ei pelaa toivotusti, pyydä ratsuttajaa tekemään oma arvionsa. Sekä ratsuttaja että ope on hyvä olla tyyppi, joka hengaa tallillanne muutenkin. Näin tiedät miltä hän näyttää terveenä/sairaana.

Osta yrittäjältä! Lähes jokainen pienyrittäjä on valmis vaikka kävelemään Uudenmaan rajoille tuodakseen tuotteen kotiovellesi, jos sen ostat. Niin tiukassa on kauppa. Suosi käsintehtyjä kotimaisia vehkeitä, jos mahdollista.

Eilen lenkkeilin kaverini ja koirien kanssa luonnossa. Kaveri on nikkaroinut Hilpalle huvikseen ihanat nimikyltit ja on muutenkin näppärä käsistään. Tekee ensisijaisesti kitaran/kameranhihnoja eli sträppejä. Alettiin kehittelemään ihania pieniä, nahkaisia nimilappuja, jotka ommeltaisiin satulahuopiin, loimiin ja joka paikkaan. Se olisi samankaltainen kuin vaikkapa Levi’s-farkkujen merkki (onko niitä vielä?). Olisko ihana? Itse villiinnyin täysin. Kerron heti, kun mallikappaleet on valmiit.

Tämmöisiä mietteitä tänään!

Tämmösiä tekee Wood’n’sound!