YHTEISTYÖSSÄ: Hevosurheilu/ Hevosen käytännön anatomia (Ihasalo, Keskitalo, Leppänen)

Nyt tutkitaan, mistä tämä koostuu!

Niinhän se menee, että tieto lisää tuskaa. Onneksemme tieto lisää myös tietoa! Tässä kun olen pikku sairaslomalaista silitellyt, on ollut aikaa tutustua hevosen kroppaan. On nimittäin melko mielenkiintoista ihan ajan kanssa tunnustella hevosta läpi ja tutustua kaikkeen, mitä siinä on. Hevonenkin tykkää! Hilpan ”vammat” ovat melko tyypillisiä nuoren hevosen juttuja, mutta silti olin aika ulalla, kun eläinlääkäri niitä minulle tilitti. Kintereen nyt tajuan, joo, mutta hankkari, missä se on? Jalassa joo, mutta miten ja missä kiinni? Miksi juuri HANKKARI rasittui takajalkojen epämääräisyydestä?

Eläinlääkäreillä on aina niin kiire, etteivät ne ehdi selostaa ummikolle kaikkea, tai sitten ummikko ei vaan tajua. Tähän löysin oivallisen avun: HEVOSEN KÄYTÄNNÖN ANATOMIA -kirja! Perhana, kerrankin on selkeä kirja kuvin ja sanoin. Kaikki luustosta, ligamenteista, lihaksista ja juu neim it. Ja vieläpä kirja on nerokkaasti tehty kierrekantiseksi, niin se pysyy auki haluamastani kohdasta!

Tässä se on!

Kirja on periaatteessa suunnattu alan ammttilaisille ikään kuin kättäpidemmäksi, mutta voin vannoa, että avaa tädinkin silmiä. Mikä parasta, kirja on täynnä ammatti-ihmisten kommentteja. Käytäntö puhuu siis tässä kirjassa, ei teoria. Kirjasta löytyvät tyypillisimmät vammat ja niiden syntymekanismit. Vähän meinaa itkettää, mutta on kyllä silti mielenkiintoista. Kommenteissa kerrotaan milloin ja mihin vaivaan tarvitaan ultraa, milloin röntgeniä. Nehän muuten kulkevat nykyään jo aika monella eläinlääkärillä matkassa. Jos koppia ei ole, kannattaa kutsua semmoinen paikalle.

Hermon katkaisu on ollut tapetilla nyt sekä Elitloppetin voittajan, että joidenkin estehevosten kohdalla. Ymmärsin, että keskustelua aiheesta käydään yhä virallisella taholla. Tästäkin asiasta on kirjassa todella hyvä analyysi. Ennen kuin pyörtyy ajatuksesta, kannattaa lukaista kirjan teksti.

SI-nivel on myös nykyään kuuluisa. Ennen ei ainakaan itsellä ollut mitään hajua aiheesta. Kirjassa on erinomainen selostus siitä, millaisia vammoja SI-nivelen alueelta löytyy ja miksi, sekä miten niitä voi hoitaa tai jopa ehkäistä. Myös vatsa käydään kirjassa läpi. Eli: kaikki.

Koska tämä on hevosenomistajan ehdoton perusteos, kavioliittolaiset saavat siitä nyt ihan oman alennuksen! Tilaa kirja täältä, ja muista oheistaa tilaukseen Kavioliiton 10% alennuskoodi nimeltä:ä anatomia10.

Täällä artikkeli tekijöistä ja teoksesta. Tämä kirja on rakennettu tarpeeseen!

Meillä nro 4 epäkunnossa.
Nämäkin vielä!