Seppo voimansa tunnossa. Kuva: Teemu Ahteen arkisto

Hyvällä ystävälläni Teemulla on ollut viime vuoden epäonnea hevosensa kanssa. Kun Seppo ensimmäisen kerran kaatui laitumella ja satutti itsensä, on kolotus seurannut toistaan. Ilokseni voin todeta, että en ole koskaan nähnyt yhtään hevosta hoidettavan niin tarkasti ja niin uskomattomalla määrällä ammatti-ihmisiä! Siitä ei ainakaan jää kiinni. Ja silti: Seppo-kulta hävisi taistelun viimeistä vammaansa vastaan. Sen lantio oli murtunut kaiketi tarhassa hilluessa. Se on mahdollista, kun hevonen on valtavan kokoinen ja painaa 750 kiloa. Tämä on paskaakin paskempi esimerkki siitä, että vaikka teet perkele mitä, etkä pidä pumpulissa, niin silti viikatemies löytää omansa. Seppo päästettiin tuskistaan tällä viikolla.

Hevosurheilu teki aiheesta pienen jutun, sillä Teemu on kirjoittanut pari kolumnia lehteen ja on muutenkin kohtuullisen tunnettu suomalaisessa ratsastusmaailmassa juonnettuaan noin puolet kaikista Suomen hevostapahtumista. Juttu nostettiin HU:n Facebookiin. Ja mitä silmäni näkevätkään: lukuisten osanottojen ja sydämien joukossa joku kyynaama toteaa, että ikävää kun kuoli, mutta ihmekös tuo, kun oli loppuun ajettu. MITÄ HELVETTIÄ? Kuka on niin tyhmä, että on ensinnäkin tietävinään miten Seppoa on hoidettu ja ratsastettu? Ja jos tietäisikin, silloin kysymysmerkki vasta olisikin! KUKA on niin tyhmä, että heittää moisen, täysin perättömän syyllistyksen keskelle kauheinta surua? Oli siellä toinenkin oman elämänsä Donald Trump. Hän totesi, että ottaa osaa, mutta että kuvassa näkyvä HYPERFLEXIO JA KIREÄLLÄ OLEVA TURPAREMMI RAASTOIVAT SILMÄÄ. WHAT? Kuva on ensinnäkin kisoista, joissa KUKAAN ei pysty rääkkäämään hevostaan YHTÄÄN MILLÄÄN tavalla, koska siellä stewardi ottaa asianmukaisesti heti hampaisiinsa. Kuvassa kaiken lisäksi Teemu kiittelee hevosta hyvästä suorituksesta.

Nyt kysynkin: missäpäin Suomea kasvatetaan ihmisiä, jotka ovat noin tunteettomia, tyhmiä ja ilkeitä? Tyhmyys vielä kestetään, se ei ole ongelma, mutta ilkeys? Meinaako kirjoittaja, että hänen kirjoituksensa perusteella TAPAHTUU JOTAIN HYVÄÄ? Että nyt kouluratsastus lopetetaan ja kaikki siirtyvät puskaratsastajiksi, koska tämä yksi niekka oli niin tarkkana? Ja tähänkin kohtaan kysyn, että ovatko puskaratsut tutkitusti onnellisimpia? Ei taida olla tutkimusta aiheesta? Jos tähän lähdetään, niin eihän hevosta saa kahlita, sen pitää antaa juosta vapaana aroilla, jossa vaikkapa leguaanit voivat saalistaa sen. Sitten voidaan kirjoitella somessa tyhmistä leguaaneista.

Rohkenen arvioida, että te kavioliittolaiset olette lajimme parasta A-ryhmää. Kavioliitossa on aina ollut niin hyvä ja kunnioittava ilmapiiri, etten voi kun iloita ja nostaa teille hattua. Jatkakaamme samaan malliin! Jos nähdään epäkohtia, jutellaan asioista asianomaisten kanssa. Niinhän aikuiset tekevät.

Kiitos ja anteeksi!

Seppo vihreällä laitumella. Kuva: Teemu Ahteen arkisto.