Herran haltuun, hyvä ystävät!

Jo alkaa taas kavio lentää, kun se kasvaa. Ja kun nurmi kasvaa. Ja pinna kasvaa. Ja esteet kasvaa. Kyllästyin ns. horsemanship-lähestymiseen ratsastaessani ja aloin vaatia hevoselta kuuliaisuutta. En enää kysellyt joka askeleella onko kaikki hyvin ja antanut urpona ohjaa. Otin ohjat ns. omiin käsiin. Johan alkoi peli kulkea! Hertsyykkel. Silmäni aukesivat, kun Mia Kainulainen sanoi, että on hyvä hieroa hevosta ja harjata ja ruokkia oikein ja klipata ja what-not. Mutta ei se kopukka kunnossa pysy, jollei sitä ratsasteta oikein. Pitikö mun elää 44 vuotta hoksaakseni tämän? Ei se vieläkään ns. automaatti ole, mutta kulkee huomattavasti viksummin kyllä.
Sen kunniaksi julkaisenkin tässä kuvan, joka on ajalta ennen meikäläisen omistusta. Heppa asui tuolloin Hollannissa ja hyppäsi pikkusen isompaa. Kuvassa hevo voittaa parhaillaan 135-luokkaa. Mun eläin!

Eikö o mahtava? Ehkä jonain pänä tuommosen kuvan saa myös minusta hänen seljässään. Jyrkkä ehkä.
  Ruoka-asiaa: aloitin glukosamiinin antamisen. Purkki maksoi 120 euroa. Arvatkaa suostuuko syömään. Kysymys kuuluu, syönkö sen nyt itse? Onko mulla sen jälkeen kropassa enää muuta kuin jykevää niveltä?
Lopuksi: Ah, meidän tallilla sattui eilen ihana rakkauskohtaus. Suomenhevosori pääsi osoittamaan rakkauttaan tammaa kohtaa ihan kokonaisvaltaisesti! Valvonnassa toki ja hihnoista kiinni pideltiin, mutta silti! Olipa hieno kokemus. Ei niitä nykyään juuri näe.

Rakkauden kuulumisiin, heinämaha & emäntänsä möhömaha.