En tiedä kuinka vierasta teille on ajan- ja rahankäytön hahmottaminen hevoshommissa, mutta itse tunnun olevan niissä asioissa melko harhainen. Lähdetään nyt esimerkiksi siitä, että teetän hevosellani varsan. Iloitsen siitä, ja tuumin, että eihän tämä maitovarsakausi paljoa maksa ja aikaakin on kaikkeen muuhunkin. No kas, sitten tulee pihattokausi. Yhtäkkiä makselenkin puolentoista hevosen edestä ylläpitoa. Juuri kun luulen selviäväni niukin naukin rahallisesti, tajuan, että varsan kanssahan pitää alkaa tehdä asioita. Millä ajalla ajattelin hoitaa sekä emän reenausta, että varsan ohjasajoa? En ymmärrä.

Noihin aikoihin toki apunani oli vielä lapsi. Lapsi hoiti Pullukan liikutuksen, minä keskityin kaikkeen muuhun. Silti oli kädet täynnä. Voin kertoa, että kun yrittää mm. putsata neljän varsan tarhaa paskasta yksin, saa muuten hetkosen kärräillä. (Ei nyt puututa siihen, että kottikärryt uppoavat pehmeään, löllöön hiekkaan aika tukevasti.)

Nyt olen hetken kuivilla. Käsissäni on VAIN Hilppa, jonka liikutuskerrat ovat ikävuodet per viikko eli kolme. Toistaiseksi ratsuttaja tarvitsee minut jeesimään, mutta kohta ne pärjäävät jo keskenään. Hilppa edistyy todella hienosti! Ensi viikolla harjoittelemme piaffia. (Saattoi olla vitsi.) Pullukka on varattu ensi syksyyn asti. Sen jälkeen onkin taas suuri kysymysmerkki miten ajattelin homman hoitaa! Sehän on aikuinen hevonen, joka tarvitsee aikuisen karsinan, ja se maksaa meillä 715. Kröhöm. Samaan aikaan hotsittais aika paljon laittaa Pulde uudestaan kantavaksi, kokeilla jotain oikein hienoa oria. Anteeksi välikysymys, mutta millä rahalla ajattelit, Katja, sen toteuttaa? Ja mitä ajattelit varsalle tehdä? Noooooo, vien pullot ja kerään marjoja ja sieniä? Meen kirpparille myymään? Jotain? Totta puhuen, jos Pullukan synnytys menee nappiin, saatan kyllä ihan tosissaan toteuttaa sen. Lienee järkevintä aloittaa pitkävedot jo nyt.

No äläpä mittään, samaan aikaan pikkulinnut ovat viserrelleet kylille, että Katjalta puuttuu ratsu. Niinpä yksi jos toinenkin tarjoaa ratsuaan minulle ylläpitoon ja meinaan tämän tästä olla vastaamassa joo. Vertaisin tätä älyllisyyden määrää tilanteeseen, jossa minua pyydetään rakentamaan jollekin kesämökki ja vastaisin, että mikäs siinä, kai sen osaa rakentaa jos on ohjeet. No ei osaa! Ja ei, Katja, sinulla EI OLE RAHAA EIKÄ AIKAA TOISEEN HEVOSEEN! Yllättävän vaikea lause ymmärtää, jopa kirjoittaminen teki tiukkaa. Onko tämä nyt sitä syrjäytymistä, sillä tavalla hevos-etuliitteisesti? Syrjäydyn normaali-ihmisten arjesta, ja valun syvemmälle ja syvemmälle hevosmaailmaan? Tod. näk.

No mutta. Tänään menen tuuraamaan lasta Masalla estetunnille. Wish me luck!

Vastahan mä keväällä olin Masalla estetunnilla, ja taas!