Illan kähmässä rouvat villihevosineen. Kuva: Sara Penttilä

Jotkut ovatkin jo huomanneet, että Hilpalla on pikkuinen satulaprobleemi. Hän on kaiketi muuttanut hieman muotoaan, koska vanha penkki ei enää käy. Nyt on soviteltu kymmenisen penkkiä, eikä takaseinää ole vielä nähtävissä. Ongelma nimittäin esittäytyy pikkuisena pattina sään vasemmalla puolella. Aina kun olen kokeillut jotain satulaa, se ilmestyy. Tänään kokeilin laittaa geelin väliin, ja edelleen tulee patti. Karvaa en voi käyttää, koska Hilppa on niin pyöreä, että satula vaan heiluisi oikealta vasemmalle. Siispä matka jatkuu!

Nyt on vuorossa tämä. Hain sen Hipposportista kokeiluun.

Inhottavinta tässä ei ole se, ettei pääse itse ratsastamaan, vaan se, että tekee mieli pyytää anteeksi Hilpalta jokaisen penkin jälkeen. Kohta varmaan päästän sen luontoon kasvamaan ja haen takaisin, kun se on kuusi (siis vuotias, ei puu).

Tänään oli testissä Prestige Meredith, joka on ihan okei, mutta ei ihan riittävän leveä. Joku vinkkasi, että kaltaisellani ratsulla pitäisi olla selkärangantilaa myös kunnolla. Prestigessä sitä onkin, ja sitä saa myös levennettyä. Seuraavaksi siis levennämme tätä vielä ja katsomme uusin silmin. Väliajalla pullaa ja kahvia, eli juoksutusta ja ohjasajoa. Ei lainkaan huonoa sekään!

Katsokaa, ratsastan yhdellä kädellä! Kuva: Nea Levonius

Kun sitten jotain piti tänäänkin tehdä, oltiin Hilpan kanssa sänkkärillä. Siellä oli samaan aikaan kolme muutakin, ja heillä oli kivasti vauhtia. Hilpalla meinas mennä räkä väärään kurkkuun, kun oli niin innoissaan tilanteesta. Laukannostossa ja kaarteissa meinasi aina lähteä pukkivaihde silmään, mutta muuten oli kivaa. Laukattiin ihan asiallisesti, mutta en päästänyt ihan täysiä. Kerran pysähdyttiin kuin seinään, syy tuntematon. Olipahan märkä ratsu tämän jälkeen! Saattoi laihtuakin 200 grammaa.

Perään liikutin sitten Hassun Hirven, joka pääsi myös pellolle. Matkanjohtajana toimi Mimmi-koira, joten uskallus riitti just ja just hevosella. Laukkailtiin siinä ympäriinsä, mutta kun eräs tarhajengi alkoi sekoilla omassa loosissaan, päätin, että nyt me lähdetään maneesiin. Joka olikin vaikea homma, koska pellolta pois lähteminen oli Hassun Hirven mielestä vaikein asia ikinä. Ja pelottavin. Aikani kehotin häntä siirtymään pellolta tielle, mutta kyllästyin ja talutin herran maneesiin (10m). Jos tämä on konsti saada hevonen kulkemaan kuin unelma, aion käyttää sitä vastakin, oli nimittäin aivan huippu!

Nyt olenkin ns. valmis lepuuttamaan ja näkemään unta sopivista satuloista. Kunatt!

AI MUUTEN! Tästä päivästä lukien Kavioliitto tarjoaa: seuraavat kaksi viikkoa (1.-15.9.) LIPUT PILKKAHINTAAN Helsinki Horse Show‘n lauantai-illan Kansainväliseen Iltanäytökseen hintaan 40,50 € (norm. 69,50 €)! Linkki tässä. 

Nyt kannattaa reagoida, sillä mm. Euroopan mestari Martin Fuchs ilmoitti tulevansa mukaan! Kyllä kannattaa tulla Sveitsistä asti, kun Kavioliiton tarjous on näin naseva!