Hevosmuialla on asiaa.

Maassamme on ihastuttava tapa järjestää tapahtumia, jotka jäävät salakerhojen omaisuudeksi. On kivaa, että joku nerokas taho keksii järjestää vaikka klinikan tai jopa kurssin. Sehän on kaikki kotiinpäin! Myös kilpailut ovat kivoja. Ongelma onkin se, että niitä ei löydä hullukaan, ja sattumalta niihin ei törmää.

Juttelin erään tuntiratsastaja-kaverini kanssa. Hän oli aivan Moilasen Hoona kaiken maailman tapahtumista. Kertoi olevansa yksi innokkaimmista, ja osallistuisi jokaiselle kurssille ja klinikkaan mitä on, mutta ei kuule niistä mistään. Olen havainnut saman. Pitää TIETÄÄ mistä etsii. Pitää olla SELVILLÄ kuka järjestää mitäkin ja keneltä kannattaa kysyä. Kun kysyt, ota huomioon, että vastaaja saattaa luulla sinunkin kuuluvan salaseuraan ja vastaa: – No sehän on Javanaisen Pena, joka aina nää järkkää, soita sille. Keskustelu saattaa päättyä ennen kun ehdit kysyä KUKA HELVETIN JAVANAISEN PENA? Penanhan toki tuntevat kaikki paitsi sinä.

Horse Show’ssa havaitsin aikanaan tämän dilemman tosi hienosti. Toivotaan, että IHAN TAVALLISET HARRASTAJAT tulevat katsomaan luokkia, joiden nimet ovat kutakuinkin tämmöisiä: INTERNATIONAL SPEED JUMPING CSIO*** tai HELSINKI INTL OPEN. Hitostako noista kuuluisi tietää mitä ne ovat? Tai mitkä ihmeen Medium tour ja Small tour? Ja vielä kun pitäisi nyökkäillä tietävästi kun puhutaan ratsastajista tai niiden hevosista. Ehei. Antakaa kun kerron: JENGI EI TIEDÄ.

Me karvahatut haluamme TIETÄÄ! Eikö meitä haluta oripäiville, kasvattajapäiville ja klinikoille? Tai eikö haluta, että osallistumme kursseille ja luennoille? Jos vastaus on ei, tilanne on ihan okei. Jos se on HALUTAAN, alkakaahan miettiä miten kansalle puhutaan.

Ohjeet:

  1. Emme välttämättä tiedä mitä tarkoittaa ”anna sille enemmän tilaa” tai ”aseta painetta”, kun ratsastamme. Se ei tarkoita, että olemme tyhmiä, vaan ettemme tajua SINUA.
  2. Emme seuraa kansainvälistä este- tai kouluratsastusta, koska emme tiedä mistä sitä voisi seurata. Anteeksi. Asian saa korjata.
  3. Meille ei ole selvää miten KIPA toimii. Anteeksi siitäkin. Sen kyllä oppii, jos on tarvis.
  4. Emme tunne kaikkia vanhastaan. Se voi olla vaikea ymmärtää. Kaikki eivät kisanneet nuorena SM-tasolla.

Kiitos ymmärryksestä!

Klinikka ois kiva!