Olen tässä viikon pohdiskellut viime viikkoista suistumistani. Mitä olisin voinut tehdä toisin? Olinko tyhmänrohkea? Olen tullut siihen lopputulemaan, että kaikki on ihan okei. Hilppa on järkevä likka, eikä erikseen näe normaalia suurempaa vaivaa, että saisi minut alas. Peruspukittelua silloin tällöin, mutta ei siitä kuulukaan pudota. On hyvä tietää mitä VOI tapahtua, mutta ei sitä voi olettaa. Keskimäärinhän kaikki menee ihan jees.

Yksi asia, jota olen miettinyt, on saappaat. Nyt alan ymmärtää miksi kouluratsastajat pitävät sekä satulaa että saappaita niin valtavan suuressa arvossa: nehän tekevät töitä puolestamme! Oikein mehevä koulusatula vääntää sinut istuntaan, joka sinulla kuuluu olla, eikä muuten olisi ilman asianmukaista penkkiä. Saappaat tekevät saman: riittävän jämerässä saappaassa nilkka ei pääse VATULOIMAAN, vaan pysyy riittävän jäykkänä. Jopa kylkien kaivaminen on vaikeaa, kun on saappaat jalassa. Polven nostaminen aiheuttaa sarjan kiputuntemuksia polvitaipeessa, joten polvi pysyy alhaalla. Nerokasta! Näinkö kauan taas piti elää, kunnes tämä asia valkeni?

Kattokaa nyt miten jämerästi jalka lepää!

Nuoren hevosen kanssa olen myös oppinut olemaan hieman armollisempi hevosta kohtaan. Jos se ei heti kuuntele, kyse ei välttämättä ole niskoittelusta, vaan kenties epäselvistä avuista. Ennenkuin alan raivota, tarkistan omat apuni. On muuten hyödyllistä! On kai tämäkin ollut tiedossa, mutta vasta kun siitä tulee TODELLA konkreettista, alkaa tapahtua.

No juu, kaikki tämä horinahan on vain sijaistoimintoa sille, että huomenna on ristikkoluokka numero 1 minulla ja HIipuralla edessä. Jännittää! Ei se, että miten me pärjätään, vaan millaista se kaikki juhlahumu on Hilpalle. Kolinaa, muita hevosia, ihmisiä, hulinaa, vilskettä. Tänään harkkahypättiin muutama aita. Ekat kaksi kierrosta meni aika vihkoon, mutta kolmas meni AIVAN TÄYDELLISESTI. Harmi, että ristikkoluokankin saa mennä vain kerran. No muttaa, huomiseen! Raporttia seuraa illalla!