Kansan sankari Arvi ja Arvin sankari Elmo! Miesoletettuja molemmat.

Kansan sankari Arvi ja Arvin sankari Elmo! Miesoletettuja molemmat. Kuva: Taija Martikainen

Onhan se vähän kummallista, että maailman huipuista…odottakaas…10/10 FEI top 10:stä on miehiä, mutta missä ne ovat ennen kuin saavuttavat maailman huipun? Kasvaako jossain valmiita miesratsastajia? Mikä ihme siinä on, että tunnen montakin suomalaista huippuratsastajaa, mutta ehkä yhden, joka vasta harjoittelee lajia? Missä ne harjoittelevat pojat on?

Tänään käytiin lapsen kanssa Ratsastuskeskus Ainossa ihastelemassa Elmo Jankarin ratsastusta Kenttäforumissa. Muistan Elmon joskus paljastaneen, että hänkin oli aikanaan ihan tavallinen, huonohko keventäjä ratsastustunneilla. Mihin hän sitten meni? Johonkin varastoon salaa harjoittelemaan, ja tuli ulos vasta kun oli tarpeeksi hyvä?

Elmo ratsasti kauniisti ja tarkasti, sitä oli ilo katsella. Mutta niin kuin lähes aina klinikka-tyyppisissä tilanteissa, täydellisyys on tylsää. Onneksi seuraavana ratsastivat kaksi nuorta jullia, Sami Siltakorpi ja Axel Lindberg. Molemmat olivat paitsi nuoria miesoletettuja, myös kenttäratsastajia. Oli satumaisen kiva nähdä nuorten miesten harjoittelevan! Epätäydellisyys ihastutti ja se, miten Elmo kertoi aina mistä kiikastaa ja miten se korjataan. Ja pojat korjasi! Siitä nimittäin oppii muutkin! Lisää tätä. (Siis hyviähän ne oli)

Sami, Elmo und Axel. Miesoletettuja kaikki!

Sami, Elmo und Axel. Miesoletettuja kaikki!

Sitten tuli tauko. Käytiin vähän kaulailemassa minihevosen kanssa ja vedettiin pullaa. Ainon kahvila on vähän liikaa ihmiselle, ne pullat on NIIN isoja ja meheviä. Ja heti kun on pullan syönyt, oli sopiva hetki halata minihevosta. Jokaisella ihmisellä pitäisi olla minihevonen omassa kodissaan.

IMG_0713

Tauon jälkeen vanha ystäväni Korumies Arvi pääsi itselleenkin yllätyksenä idolinsa Elmo Jankarin oppiin. Voi sitä riemua! Iskä oli kuskannut Arville hevosen pihaan – salaa! Kun törmäsin Arviin, hän sanoi ratsastaneensa, mutta että oma heppa jäi kotiin. Luuli, että hetki Elmon kanssa olisi pelkkää jutustelua. Toisin kävi! Arvi ei taida nukkua ensi yönä.

Kiinnostuneet, toinen naisoletettu, toinen mies-.

Kiinnostuneet, toinen naisoletettu, toinen mies-.

Niin tosiaan peräänkuulutan edelleen sitä, että miten miehen saa hevosen selkään. Viime syksynä Radio Novan Esko ja Oku harjoittelivat Pullukan kanssa lajia. Aika monta kertaa sain lohdutella poikia, kun laji vaikutti niin vaikealta. Siinäkö se vitsi piilee? Että kun ei ala sujua, niin vaihdetaan salibandyyn?  Siellä on kuitenkin se joukkue. Ratsastuksessa joutuu pärjäämään itsekseen hevosen kanssa.

Kai se on sitten näillä mentävä, mitä on annettu! Muijat harrastaa, ukot kilvottelee. Toivon muutosta tähän asiaan, miel. pikaisesti.

Kattokaa miten hieno valokuva!

Kattokaa miten hieno valokuva!