Kuvassa Quixo tai Quizo. Kuva: Lotta Remahl

It’s Portugal o’clock! Täällä ollaan taas, jo melko rakkaaksi muodostuneessa Monte Velhossa. Matkaa varjostaa ainoastaan viikon kypsytelty flunssa, joka ei vielä eilen näyttänyt häipymisen merkkejä. Mikäköhän siihen auttaisi? Liekö ratsastus? Kannattanee ainakin kokeilla!

Ja ei kun selkään. Tällä kierroksella ensimmäinen hevosystäväni oli nimeltään Quixo tai Quizo. Hän on ruskea. Pelkään voimakkaasti, että hevoseni osoittautuu pohkeen taakse jääväksi eläimeksi, ja jatkuva pohkeen paukutus ajaa minut turmioon ja suistun selästä. En nimittäin jaksa semmoista nyt. No mutta ei tapahdu! Hevonen on oikein kiva ja järkevässä vauhdissa. Alkuun on aina hieman vaikea hahmottaa lusitanojen askellus. Nehän vaikuttavat hieman töpöttäviltä kunnon pv-kouluhevosten askeleeseen verrattuna. Mitään vikaa siinä ei ole! Se pitää vaan tajuta, ettei ala vaatia ylitahtia. Sorruinkin siihen paristi. Kaiken kaikkiaan Quixo (tai Quizo) oli kyllä samettinen kaveri, etenkin laukka oli ihanaa laineilla lillumista. Nämähän laukkaa vaikka paikallaan! Mikä siellä on ihmisen istuskellessa.

Mutta mitä sitten tapahtui? Minähän ihmeparannuin! Ei yskäkohtauksen yskäkohtausta enää! Niistänytkään en ole kai kertaakaan. Kyllä se on sillä tavalla, että mitä Portugali ja ratsastus ei paranna, on kuolemaksi.

Tällä kertaa meitä Kavioliittolaisia on reissun päällä kymmenen. Meitä ei juurikaan haittaa, että yöllä on nolla astetta lämmintä, sillä päivällä on viisitoista. Ratsastaessa tarkenee hyvin! Useille tuli jopa merkittävä hiki.

Tällä aikaa Hilppa-pien harjoittelee ratsuttajan kanssa. ratsuttaja sanoi, että Hilppa on vetänyt joululomalla kinkkua. Niin on. Ensi viikolla opetamme hänet kävelykoneelle. Se on lihavien hevosten Jutta Gustafsberg.

Raportoin täältä jumalten maasta taas heti, kun aurinko nousee!

Sieltä se aurinko nousee.