Syksyn mies pukeutuu kaulakappaleelliseen Bucakseen.

Tervetuloa Suomen syksyyn! Täällä et voi yhtään tietää tuleeko päivän aikana talvi, syksy vai kesä. Kesäkin on nykyään vaihtoehto, se on suorastaa jännittävää. Sekä oma että hevosen pukeutuminen ei suinkaan ole mikään läpihuutojuttu.

Ilta

Pistän hevoselle kevyen yöloimen, koska tallin ovet ovat sepposen selällään ja yöllä laskee alle nollan.

Aamu

Sadetta luvattu. Hevoselle sadetakki, alempaa takkia ei tallityöntekijä ehdi ruveta rempomaan pois, sillä takitettavia hevosia on 40.

Päivä

Ai, aurinko paistaakin ja +18! Satun olemaan tallilla päivällä ja otan takit pois. Taivas on virheettömän sininen.

Iltapäivä

Kaatosade. Ryntään pukemaan jo märälle hevoselle viittaa. Itse kastun, koska olen huppari päällä. Kumisaappaat sentään on jalassa, mutta ahaa, niissä onkin reikä! Ullatus.

Ilta

Ajattelin mennä ratsastamaan. Maneesissa on tunti, joten josko maastoon. Ai niin, tulee pimeä. Ja ai niin, sataa ihan tosissaan. Kentälle? Miksei, jos uimaharjoitukset kiinnostavat enemmän.

Oma pukeutuminen?

Ratsastushousut, jotka ovat kutistuneet kaapissa. Siihen päälle kuorihousut, jotka pitää vettä. Hiki tulee jo puettaessa. T-paita, fleece tai huppari ja kevyttoppatakki. Ai joo, kevyttoppatakki ei pidä vettä, siihen joku viitta päälle. Hiki. Otan viitan pois. Jään kevyttoppatakin hihasta kiinni ovenkahvaan. Reikä. Taas. Kumisaappaat, joissa näemmä reikä, mutta missä. Näitähän voi korjata. Vedän lopulta jalkaan isäni vanhat ratsastussaappaat, jotka tulevat todennäköisesti pelastamaan henkenikin jossain vaiheessa. Niistä ei mene vesi läpi, ei paina, ei pistä eikä purista. On vain ajan kysymys milloin ne alkavat jutella.

JA SITTEN:

JA KOSKA MEILTÄ KAIKILTA PUUTTUU JOKU TÄRKEÄ VAATEKAPPALE, NIIN EIKÖHÄN LÄHDETÄ HAKEMAAN UUDET HELSINKI HORSE SHOW’STA! Laita kommenttikenttään mitä tarvitsisit ja kenet ottaisit makutuomariksi ja parhaille ideoille lähtee kaksi lippua HIHS:n perjantai-iltaan!

Hanki sinäkin neuvokas sadetakki!