Moikku! Meen hoos shouhun, jos joku kysyy.

Moikku! Meen hoos shouhun, jos joku kysyy.

Kääk ja iik! Nyt se on tehty! Pullukka esiintyi Helsinki International Porsche Horse Showssa! Ja kaikki elää!

Asia meni näin: matkustimme lauantaiaamuna tallille kutsumaan Pullukkaa kyytiin. Hän oli tyylilleen uskollisesti tehnyt pienen reiän sisäviittaansa, ikään kuin ilmoittamaan, että ”tässä ollaan ihan tavallisia hevosia, ei mitään fancya”. Ymmärrän. Harjasin ihan siistin hevoisen ja panin takkia päälle. Meillä oli eilen punainen päivä, koska Radio Nova.

Pullukka kiipesi asiallisesti koppiin, koska eväät, ja ei kun matkaan. Katjaa jännitti niin, että meinas tulla ns. huonot housuun. Matka meni sujuvasti ja sitten päästiin alueelle. Parkkitilaa oli valtavat määrät, joten oli mahdollisuus sössiä ihanteellisen leveästi trailerin kanssa. Pullukka ulos autosta ja kas! Hänestä kuoriutui Helsingin meri-ilmassa kilvanratsastushevonen! Ryhti kohottui ja ilme kirkkeni. Karmea tuuli rankaisi meitä, mutta sitä uhmaten etsimme Pullukalle city-kämpän. Se olikin kivasti lusitano-ori Bergatim Arribasta vastapäätä. Mikäs siellä on rouvan ollessa!

Äiti vie hevosta luolaan. Hevosta ihmetyttää.

Äiti vie hevosta luolaan. Hevosta ihmetyttää.

Ensin Pullukkaa kaipasi Ylen toimittaja Niki Juusela (Arvi haastis kohdassa 2:32). Toinen urheilutoimittaja, Maija Kautto, oli haastanut Nikin kiipaisemaan hevon selkään, ja niinpä Niki keräsi kaiken rohkeutensa ja vinssattiin Pullukan selkään verkka-alueella. Ensimmäinen tehtävä suoritettu! Pikimmiten takaisin talliin Pertsan naapuriin, ja heinää naamaan vähän äkkiä. Alkoi varmasti jo olla verensokeri aivan liian matalalla. Viime tingassa pelastin hevoseni.

Ehkä tapahtuman ainoa ratsukko, joka pääsi verkkaamaan YKSIN.

Ehkä tapahtuman ainoa ratsukko, joka pääsi verkkaamaan YKSIN.

Tässä välissä Pullukka katsoi parhaaksi kakata jännäkakalla (löysä) sisäviittansa hirveäksi liisteriksi. Mukana myös häntä, toki. Pikku apulaiseni onneksi saivat kiillotettua Pulden asianmukaiseen kuntoon. Klo 19.30 oli sovittu, että heppa tuodaan valmiina verkkaan. Veryttelyn sai suorittaa tytär. Suurelle yleisölle ei vielä paljastettu ensinkään, että tilanteeseen liittyy myös Hevosmies Arvi, 11v. Kun Arvi tuli verkkaan valvomaan Pullukkaa, alkoivat päät kääntyä. Nyt tässä on selvästikin jotain meneillään! Ja se oli taivahan näin.

Aikataulu aikaistui lähes kymmenellä minuutilla, joten yks kaks Ståhlin Katja juoksikin kuin näätä paikasta toiseen asentamassa Esko Eerikäiselle mikkiä ja kuskaamassa hevosta areenalle. Ja sitten tuupattiin Esko selkään, ja GO! Esko tepsutteli Pullukan kanssa rennosti ympäri areenaa. Aplodeeraamistakin kokeiltiin, jotta nähtiin mitä Pullukka siihen sanoo. No sehän oli silminnähden mielissään! Sitten Esko näytti mitä hän oli neljän viikon aikana oppinut. Melkein keventämään. Esko ja Pullukka hölkkäsivät ravissa yli maltillisen kavaletin. Sitten Esko totesi, että tässä tämä taito oli, kuulkaa! Enempään en pysty! Niinpä hän pyysi hevosmiestoverinsa Arvin näyttämään, miten Pullukalla ylitetään este. (HUOM! Oku Luukkainen ei päässyt kohteeseen, koska oli keikalla Varkaudessa. Lähetti toki terveiset ja sempit.)

ONKO TUO MIES OIKEALLA ASIALLA.

ONKO TUO MIES OIKEALLA ASIALLA. Kuva: Anna Aalto/Heasta

Ketterästi polkee Unto, Untolla on kova kunto.

Ketterästi polkee Unto, Untolla on kova kunto. Kuva: Anna Aalto/Heasta

Kun Arvi kutsuttiin areenalle, koko yleisö MYLVI. Hän on tähti! Pullukka oli ihan huuli tötteröllä, hieman hämillään, mutta fantastisen järkevä kuitenkin. Arvi karautti laukalle ja ylitti esteen. Vauhti oli sen verran napakka, että Pullukka katsoi parhaaksi hypätä hieman kaukaa ja Arvi jäi hitusen jälkeen hypyssä, mutta pysyi kyydissä hienosti! Sattuuhan sitä paremmissakin porukoissa! Kerran oli Arvi aiemmin Pullukalla harjoitellut, joten se meni oikein hyvin. Jopa niin hyvin, että Arvi alkoi vilkutella laukassa yleisölle ja samalla Pullukka tekikin ovelan sivuloikan, jolloin sankarimme suistui onneksi melko pehmeästi kanveesiin. Ilman erityisiä kyselyjä Arvi ponkaisi pystyyn ja oli saman tien kiipeämässä takaisin hevon selkään. Ja uudestaan esteelle. Tällä kertaa Pullukka varmisti menemällä hiukka liian juureen, ja taas seurasi hassu loikka, mutta Arvi pysyi mahtavasti menossa mukana. Tarinan kauniina loppuna Marko Björs ojensi hevosmieshengessä Arville sairaan hienon Laukka-rannekorun. Katja Ståhl itki kuin Porvoonjoki.

Arvi ja Pullukka <3, kuva: Anna Aalto/Heasta

Arvi ja Pullukka <3, kuva: Anna Aalto/Heasta

Etta Koivula oli napannut superhienon videopätkän, joka on levinnyt jo ympäri Facebookia ja ihmiset ovat TÄYSIN SYYSTÄ AIVAN pyörryksissä kaikesta söpöydestä ja toverihengestä yms. yms. ihanasta. Linkitin sen Kavioliiton fb-sivulle, kun en saanut Etttaa kiinni. Kiitos Etta ja kiitos kaikki ihanat kaltaiseni höyrypäät, jotka tulitte käytävällä vastaan ja kyselitte miten Pullukka voi ja monelta alkaa! Tämä on sitä meininkiä, mitä Suomen hevosmaailmamme kaipaa: iloa, yhteistyötä, rakkautta, hyväksymistä ja kunnioitusta. TÄMÄ EI OLE KENELTÄKÄÄN POIS.

Suurkiitos myös Antti Jurvanen.

RAKKAUS <3