Taas pääsi rouvamme testaamaan uutta hoitomuotoa! Kyllä kannattaa olla bloggaajan hevonen, törmää aina uusimpiin tuuliin. Tällä kertaa tuuli toi tullessaan Marian, jolla oli ihmeellinen puikko mukanaan. Se oli kuulemma SYVÄAALTOHOITOA, jota puikolla annetaan. Vehje on hyvin yleinen jo Ruotsissa (niin kuin kaikki edistys), mutta meillä vasta muutamalla on tämä laite. Laitteen käyttäjän tulee ehdottomasti olla hevoshieroja, sillä hoito ylettyy melko syvälle lihaskalvoihin asti.

Vehje pitää vähän samanlaista ääntä kuin klipperi, joten jotkut hevoset ovat hieman äimänä. Pullukkaa ei tietenkään haitannut mikään. Varsinkaan, kun hoito tuntui ihanalta. Kipeät kohdat tietysti vähän kenkuttivat, mutta pääosin rouva kiitteli.

Maria aloitti kaulasta ja lavasta ja siirtyi hevosen mukana taaemmas. Pahoissa kohdissa viipyiltiin hetken. Puikko solahti hienosti lihasten väliin ja tärisi siellä, voin kuvitella, että sen jälkeen on irtonainen olo. Näin Maria kertoi itse: ”Syväaaltohoito hoitaa ja pehmittää lihaskalvoa eli faskiaa. Syväaaltohoidon tärinän ansiosta hoito menee syvälle ja laajalle alueelle hevosen isoihin lihaksiin ja on näin ollen erittäin tehokasta. Jo ensimmäisen hoitokerran jälkeen on mahdollista nähdä ja kokea ero lihaskalvon ja lihaksen liikkuvuudessa.”

Kuulemma Madis Morna (esteratsastaja) hoidattaa hevosensa aina juuri ennen kisaa! Yleensähän hieronnan jälkeen pidetään pari päivää iisiä, mutta tämän jälkeen voi mennä seuraavana päivänä radalle. Siksi Madis onkin kuulemma ottanut hoidot aina juuri ennen kisoja, koska hevoset liikkuvat niin hyvin hoidon jälkeen.

Tämmönen vehje!

Pullukan lavat oli taas juntturassa niin kuin aina (ja useimmilla) ja myöskin ristiselkä. Hän nautti kovasti hoidosta ja liikkui oikein tehokkaasti seuraavana päivänä. Toki menimme vain haasteellisen metsämaaston, mutta se sujui mutakattomasti, jollei lasketa Leonberginkoiraa, joka loikkasi puskasta suoraan eteen. Mutta koska Rouva oli taas oma itsensä, niin ei siitä oltu moinaankaan. Sitäpaitsi olihan meillä vehnäterrieri turvaamassa selustaa.

Jos ruotsalaisten keksimät jutut eli ATLAS MAROON ONE kiinnostaa, niin Pullukka suosittelee ja yhteydet vaan täältä: Omenalaakso/Maria Zweygberg