AAAAH! Pitkäst aikaa!

Aloitetaanpa hackamoresta! Se on sellainen suitsitus, että kuolainta ei ole. On sellainen varuste nenän ympärillä (okei, turvan), jota kutsutaan hackamoreksi. Moni sanoo, että se on kuolainta kovempi. Saattaa olla, en tiedä. Lähdimme kuitenkin Hilpan kanssa sitä testaamaan, jotta hampaiden raspauksen jälkeinen suu saa lepäillä rauhassa.

Sovitus: ei ongelmaa. Jos liität ihan tavalliset suitset hackamoreen, poskihihna pyrkii liian lähelle silmää. En siis voi käyttää näitä foevö. Ei haittaa, ollaankin kokeilumielellä. Hevonen oli jo heti kärkeen hieman ärtyisä, ja ruikki aika tavalla, joten kiima on tosiasia. Joskus Hilpalla on niin tuhdit kiimat, että se on selvästi vähän kipeä. No, liike on lääke!

Lähdettiin piiiitkäst aikaa metsään samoilemaan, koska hirvarit ovat kai jo kuolleet. Ihanaa! Olen kaivannut metsää PALJON. Hilppaa hieman jännitti, mutta kaikki meni vallan ihanasti. Hän oli reipas ja rehti.

Tämän tyyppistä liikehdintää. Kuva: Mari Stendahl-Juvonen

Tallille päästyämme päätin, että mennään vielä hetkeksi maneesiin hölkälle. Hilpan mielestä se oli virhe. Se pysähtyi SAMAN TIEN, kun pyysin sitä eteenpäin. Samaan hintaan se pomppi vuoroin etupää ja vuoroin takapää ilmaan. Siis perinteinen rodeoliikesarja. Ehdotin, että mennään nyt kuitenkin, mutta ei. Maksimissaan käynti ok. Sitten ei enää sekään. Jouduin pitämään harjasta kiinni, jotten lentänyt TAAS. Kävimme tätä kipakkaa keskustelua jos jonkin aikaa, kun hän yhtäkkiä suostui nostamaan laukan. Laukkasimme sitten hetkosen aikaa, kun nyt sellainen saatiin aikaiseksi. (HUOMHUOM! Annoin lähes vapaan ohjan, jottei ainakaan siitä jää kiinni, että nyitään naamasta!) Hikeä olikin jo tullut pintaan, kun päästiin takaisin käyntiin.

Mitä? No oli kuukautiskipuja!

Sama ralli käynnin jälkeen uudestaan. Hilppa vaikutti ihan riehaantuneelta marsulta. Potkuja kaikilla jaloilla kaikkiin suuntiin. Vai että ei käy. Ajattelin, että kun nyt yksinkertaiseen pyyntöön vastattaisiin edes auttavasti, voitaisin lopettaa, mutta ei. Seuraavan laukan jälkeen, aivan yks kaks, rytmi ja rauha löytyivät! Hilppa ikään kuin loksahti paikoilleen, ja oli täydellisen fantastinen. Herkillä avuilla, siirtymiset 6/6, kaikki. Ohhoh! Voin sanoa, että mitään muuta en tehnyt, kuin pyysin eteen. Mitä nyt sitten hänen mielestään teinkin, se toimi.

t.nimim. Jos se hackamoresta on kiinni, niin voimme unohtaa sen heti

EDIT. Lapsi oli tänään ratsastamassa HACKAMORELLA, ja Hilppa oli superkiva! Lapsi epäili, että Hilppa sääli häntä. Sama se, pääasia, että oli kivaa!