Tyttömäisesti kohti syksyä.

Ai että alkaa runosuoni sykkiä, kun sulfat on annettu ja muutamaa eri konstia jo kokeiltu rivin hoitoon. Toistaiseksi paras on tämä: ei vettä lähellekään, putsaus pelkällä kuivalla pyyhkeellä tai harjalla ja pintaan sikamaisen paksu kerros Equizalia. Siihen sitten päälle Kentucky Tendon Grip, jolloin kakka ei pääse tarttumaan rasvaan. Rasvaus aamulla ja illalla. Pysyy (kirjoitin ensin pyssy, nauratti) pehmeenä eikä repeile, ehtii parantua.

Tätä sukkaa saa Hipposportista.

Lämmin kiitos kaikista vinkeistä! Toivottavasti ei tarvitse kokeilla koko kavalkadia. Yhdelle toimii näemmä yksi, toiselle toinen konsti.

Yksi asia on noussut mielen päälle tässä rasvaillessa. Kun olen jutellut tallikavereiden kanssa kintusta, he ovat kyselleet haluanko turvotuksen laskemaan vai rivin pois. Molemmat, tietenkin. Eikö turvotus johdu nimenomaan siitä, että vuohiskuoppa on tulehtunut? Eikö tulehdusta pidä hoitaa ensin ja sitten vasta oireita? En ollut edes ajatellut, että tässä voisi olla joku tärkeysjärjestys. Joku ehdotti myös ruokavalion tarkistamista. Se on helposti tarkistettu, kun hevonen syö melkein pelkästään heinää. Mutta ihan valideja pointteja kaikki, näin sitä ajatusmaailma laajenee. Toki se laajenee niin, että tajuaa, ettei taaskaan tiedä juuri mitään. Olenpa onnekas, kun en ole joutunut taistelemaan sitkeää riviä vastaan!

Siitä korjailemaan! On aihiota!
Häntä koipien väliin! Jalka taakse!

Ratsastamaan pääsin ekan kerran lähes kolmeen viikkoon toissapäivänä. Olipa kivaa! Laitoin juhlan kunniaksi uuden koulusatulamme pienen hevosen selkään ja harjoittelin koko kävelyn ajan OIKEIN istumista. Nyt kun on taas nähnyt poikkeuksellisen paljon kuvia omasta ratsastamisestaan (leirikuvat), tajuaa, että perhana siellä on muuten paljon korjaamista. Ja siihen kun yhdistetään se tosiasia, että minulla ei koronan johdosta ole juurikaan varaa ottaa tunteja, olen suossa. No, erä kerrallaan! Keskityn sitten kohottamaan hevosen kuntoa (ja miksen omaanikin), sorvataan istunta sitten kuntoon kun on pätäkkää.

Ja arvatkaa mitä! Syys tulee! Mistäkö tiedän? HIRVIKÄRPÄSET OVAT SAAPUNEET! Nehän tästä oikeastaan enää puuttuivatkin! WARMEST WELCOME!