Jottei ja Maija Fors lähdössä radalle!

Valitettavan monesti kun olen matkannut Vermoon, olen tehnyt sen siksi, että olen mennyt hevosen kanssa klinikalle. Tosin viimeiset pari kertaa olen tehnyt siellä tällit satulanvaihdon merkeissä. Tällä kertaa juutuin hetkeksi suustani kiinni. Vein kokeilemani satulan Haapasen Ismolle, joka oli tervehtimässä toveriaan yhdessä tallissa. Ismo kysyi ”Oletko tavannut Korven Pekan?” ja kun vastasin kieltävästi, hän vei minut talliin ja esitteli. Iik! Pekka Korpi! Pikaisen kartoituksen perusteella sanoisin kova jätkä: Wikipediassa mainittu total voittosumma 18 441 221,00 €. Onhan siinä!

Pekka oli mukava, hieman ujo. Hän oli ryhtymässä kengittämään jotain kaksivuotiasta. ”Pikaseen laitan tälle kengät kun ajan ite vasta neljännessä lähdössä”. Ykköslähtö oli siellä meneillään. Ammattimiehellä ei ole kiire. Pekka kertoi myös ratsasteneensa itse, hypänneensä esteitä ihan SM-tasolla 60-luvulla. Se oli uutinen! Kyseli kiinnostuneena meikän hevosista. Olipa hieno tuttavuus!

Olin jo siinä lähtöä tekemässä, kun jäin portin pielessä jumiin mukavien monté-naisten kanssa. Yksi heistä tunnustautui kouluratsastajaksi, nimeltänsä Nina Kivimäki. Toinen pysytteli Neiti X:nä. Kertoilivat kiinnostavia juttuja montesta. Mun muassa sen, että ainakin tällä suomenhevosella pitää olla semmoinen muovikaukalo kurkunpäällä ettei se tukehdu. Jotkut hevoset vetävät kaulansa niin linttaan, että jollei hellitä ohjista, ne pökräävät hapenpuutteesta. Jos taas hellität ohjista, ne saattavat juosta 12 kertaa radan ympäri! Ei juma. Melkosta menoa.

”Tarpeen tullen vedän 12 kiekkaa täysii.”

Hitto, kun en ehtinyt jäädä väijymään miten meni! Hevonen oli nimeltään Jottei ja ratsastajansa Maija Fors. Vaklasin sittemmin, että tulivat neljänsiksi ja saivat perkule 400€ selvää rahaa palkinnoksi! Alan ehkä monté-kuskiksi. Sitä muuten ehdottelikin Kivimäen Nina, että otapa lauma ratsastusmuijia mukaan, ja tulette kokeilemaan montéa! Heti valmis, kuka mukana? (Hevosurheilun mahtava päätoimittaja Stiina alkoi heti säätää asiaa!)

Muistakaa, muistakaa! HIHS-tarjous yhä voimassa, ja lipun ostaneiden kesken arvotan seitsemän kahden hengen paikka aitioon katsomaan kisoja niin, että alan konkari kommentoi vain meille! Ja tehdään myös backstagekierros ja katsellaan tuote-esittelyjä. Porukan kesken arvotaan myös satasen Horsexplore-lahjakortti! 

Kavioliitto tarjoaa: seuraavat kaksi viikkoa (1.-15.9.) LIPUT PILKKAHINTAAN Helsinki Horse Show’n lauantai-illan Kansainväliseen Iltanäytökseen hintaan 40,50 € (norm. 69,50 €)! Linkki tässä.